Pirates de Catalunya té l’honor de ser, durant aquesta setmana, el “Pirate Party of the Week” (partit pirata de la setmana) i és una oportunitat per parlar una mica dels partits pirates en l’àmbit internacional. La Pirate Parties International (PPI) és present a més de 40 països, des de Suècia, on es va originar el moviment, fins a Rússia, passant pels continents americà i oceànic.
– Party of The Week: Pirate Party of Catalonia
Pirates de Catalunya és, possiblement, el partit més jove a formar part del moviment pirata. De fet, fa tan poc que vam néixer que encara no formem part de manera oficial de la PPI perquè l’admissió d’un partit a la International només es decideix durant el congrés anual. De totes maneres, el fet que ens hagin escollit com al Pirate Party of the Week és, sens dubte, una confirmació extraoficial del reconeixement com a germans de la resta dels partits pirates del món, i fa temps que col·laborem i treballem regularment amb els membres de PPI.
PPI es va fundar a Brussel·les el 17 d’abril de 2010 durant el 1er Congrés Internacional, i va arrencar amb més de 40 partits a països com Suècia, Tunísia, Nova Zelanda, l’Uruguai, Corea i, des de fa uns mesos, Catalunya.
Sens dubte, l’èxit més gran, ha estat aconseguir dos eurodiputats del Piratpartiet a les eleccions europees de 2009. A Alemanya també es van aconseguir bons resultats, i encara que no suficients per aconseguir representació parlamentaria, tenen cinc regidors municipals. A més, a Suïssa hi ha un altre, i a República Txeca tres més.
Els objectius principals de la tasca dels dos eurodiputats, el Christian Engström i l’Amelia Andersdotter, són la defensa de la llibertat d’expressió, la transparència en les gestions dels nostres representants a l’Europarlament, i, en definitiva, tot allò que expressa l’ideari comú de tots els partits que formen part de la PPI.
L’eurodiputada Amelia Andersdotter, durant la seva darrera visita a Barcelona
La lluita d’aquesta associació de partits pirates, a nivell europeu i mundial, contempla la lluita contra ACTA, la promoció de lleis contra l’abús indiscriminat de les patents, i en defensa de la llibertat d’expressió tant dins com fora d’internet. Aquesta lluita s’ha vist confirmada amb diverses accions concretes, com la de proporcionar allotjament als servidors de The Pirate Bay o del servei d’informació Wikileaks, aquest últim, en l’ull de l’huracà per donar a conèixer al públic documents i fets que alguns governs no consideren que hagin d’estar a disposició de la població.
Si teniu interès i voleu més informació sobre la PPI, no dubteu a consultar la web oficial, el seu wiki i l’article a Wikipedia.
A l’abordatge, a tot el món!!!
Jo també tenia entès que el Partit Pirata suec va treure dos eurodiputats però en canvi a la web oficial del Parlament Europeu només surt el Christian Engström:
http://www.europarl.europa.eu/members/expert/groupAndCountry/search.do?country=SE&language=ES
Com és que no surti l’Amelia Andersdotter?
Perquè l’Amelia entra segons el tractat de Lisboa, que assignava escons extra a alguns països, i aquest no es va aplicar fins a una mica més tard.