Estàs aquí: Inici > El partit

El partit

Pirates de Catalunya (PIRATA.CAT) és un partit polític que forma part del Moviment Pirata Internacional, originat a Suècia l’any 2006.

L’ideari pirata se centra en els següents eixos:

  • Drets Humans: defensa i promoció dels drets fonamentals.
  • Democràcia Directa: totes les persones tenen dret a participar en els processos de decisió i a votar les propostes referents als seus àmbits de govern. Pirates de Catalunya disposa d’un sistema de participació obert a tots els afiliats per a la presa de decisions.
  • Transparència i Open Data: és necessari implementar mecanismes de transparència que permetin el control de la població sobre la gestió dels recursos públics. Pirates de Catalunya publica totes les seves factures a l’apartat de comptes del seu web.
  • Accés a la Cultura, el Coneixement i la Informació: promoció de l’accés a la cultura, el coneixement i la informació, per tal d’assolir una societat lliure i informada que permeti una bona implantació de la democràcia directa.

Pirates de Catalunya es va fundar l’any 2010, i des de llavors ha tingut presència a totes les eleccions, des de l’àmbit local a l’europeu. A 2012 va esdevenir membre de ple dret de Pirate Parties International i a 2013 va participar en la fundació de European Pirates i de la Confederació Pirata. La Confederació Pirata és una federació de partits pirates plenament autònoms de diverses regions espanyoles, que coordina les polítiques pirates arreu de l’estat espanyol.

Podeu saber més sobre el partit consultant les nostres Preguntes Més Freqüents (segona part).