Totes les entrades del bloc El nostre bloc

Pirates de Catalunya decideix en assemblea la seva participació en les eleccions del 28-A

Pirates de Catalunya ha obert una votació en línia dirigida a la seva militància per decidir quina ha de ser la seva postura de cara a les eleccions al Congrés i al Senat del pròxim 28 d’abril. En una nota interna dirigida a la militància, el partit pirata ha manifestat que, tot i que l’opció per defecte del partit és presentar-se a tots els comicis, és l’Assemblea en darrera instància qui decideix l’actuació del partit.
En cas que Pirates de Catalunya decidís participar en aquests comicis, caldria presentar prop de 8000 signatures per poder tenir llistes electorals a les quatre províncies catalanes. En paraules del Coordinador General de Pirates de Catalunya, Enric Pineda, “és una tasca feixuga que els partits amb representació parlamentària no necessiten. Sembla irònic com partits que defensen postulats contraris als drets humans com VOX no hagin de recollir aquests avals pel fet de tenir representació a Andalusia, i Pirates de Catalunya necessiti pagar aquest peatge per dur el seu missatge polític de drets humans, democràcia directa i compliment del mandat del primer d’octubre”.
La votació finalitzarà  el dilluns 25 a les 23.59, i tot seguit es proclamarà la decisió de la militància del partit.

Convocatòria de Reunió d’Assemblea General (RAG), certificats de donatius i novetats sobre les europees

Hola pirata,

Pròxima RAG, dissabte 26 a les 11.00

Et convoquem a una nova Reunió d’Assemblea General (RAG) pel pròxim dissabte 26 a les 11.00 a la nova seu al 3 Voltes Rebel (Pg. d’Urrutia, 125, Barcelona). L’ordre del dia està en el següent pad, però és resumeix en:

 • Presentació dels comptes anuals
 • Seguiment d’eleccions municipals i europees

Certificats de donatius enviats

Recentment des de Tresoreria t’han enviat el certificat amb la teva aportació de l’any 2018. Si no t’ha arribat o tens dubtes, pots posar-te en contacte amb tresoreria@pirates.cat.

Si encara no has fet un donatiu, pots començar l’any fent-ne un. Necessitarem fer front a la campanya de les europees 😉 I, com ja t’hem informat en anteriors butlletins, ara també acceptem Bitcoin!

Eleccions europees

Primàries

Et recordem que està oberta la inscripció a les primàries europees. Pots informar-te’n i inscriure’t aquí fins el dia 17 de gener.

Acte sobre el CEEP a Luxemburg, 8 i 9 de febrer

Et copiem el correu d’Sven Clement, recent diputat del Parlament nacional de Luxemburg, sobre la pròxima trobada al seu país al voltant del Programa Electoral Europeu Comú, prevista pels pròxims dies 8 i 9 de febrer. Envia’ns un correu a partit@pirates.cat si vols inscriure’t-hi!

Given that we launch the common election campaign it would be great if as many as possible could join us in Luxembourg for the celebrations.

We will for sure have a nice programme around the event with cultural, political and leisurely activities.

 • Workshops with Julia Reda, MEP and probably Patrick Breyer, lead candidate PPDE
 • A visit of Luxembourg City (for those arriving on Friday)
 • A visit of parliament (on Friday) [tbc depends on registered guests]
 • Social event on Friday (read having drinks together)
 • Social event on Saturday (read having dinner & drinks together)
 • Joint Press conference on Saturday
 • A visit on Sunday if enough people show their interest (wine tasting in Schengen, Beer tasting in the city, a castle visit, …)

All those events are open for anyone, not only registered delegates! I would be very happy if we could welcome some Germans, French, Belgian and Dutch from the neighbouring regions for the day and off course everybody else who wants to make the EU elections a success!

Salut i rom,
Pirates de Catalunya

Bitcoin acceptat: ara és possible fer donatius a Pirates en criptomonedes

En el desè aniversari del primer bloc de Bitcoin, el bloc gènesi, des de Pirates de Catalunya fem públic que ja acceptem donatius mitjançant aquesta criptomoneda que va donar llum a la tecnologia blockchain.

Pots fer donatius a l’adreça 3Dtecd1hK6PBKfnY2uLYpZDzuRzR8Fa8o

Pirates és el primer partit d’àmbit català que fa ús de criptomonedes com a font de finançament. El partit no rep subvencions de cap institució pública, funcionant exclusivament amb les quotes voluntàries i donatius puntuals de la militància i seguidors.

Volem deixar clar que aquests donatius han de seguir la normativa vigent, per la qual han d’identificar i registrar a la persona donant, pel que us demanem que ens feu arribar les dades, incloent-hi DNI i l’identificador de la transacció, per correu electrònic. En cas de no rebre-les, retornarem la quantitat donada a l’adreça origen de la transacció.

La tecnologia blockchain és una eina que permet mantenir un registre únic de transaccions sense haver de confiar en tercers, pel que la seva transparència és màxima i permet reduir costos de gestió. No només és útil com a base per a criptomonedes, sinó que també serveix per a transferir la propietat de béns materials i virtuals, emmagatzemar informació i demostrar quan es va crear, aplicar contractes programats, etc. Hi ha centenars d’implementacions d’aquesta tecnologia, que en deu anys ha evolucionat molt per resoldre les seves mancances inicials, com el consum energètic per al seu manteniment o millorar la velocitat i capacitat de processament de transaccions.

Reconeixem que la tecnologia actualment és més coneguda per l’especulació, però creiem que té el potencial d’estendre una descentralització massiva en tots els àmbits de la vida quotidiana i que val la pena explorar-la permetent el seu ús.

Darrer butlletí de l’any 2018, resultat de votacions i feina pel 2019: participa a la llista de les europees!

Hola pirata,

Avui finalitza l’any 2018. Un any on cadascuna de les persones que formem Pirates hem sumat les nostres forces i hem fet assolit molts objectius. I aquest 2019 continuarem endavant, assolint-ne de nous.

Des de les coordinadores Administrativa i General volem agrair-te tot l’esforç, sense importar que fos petit o gran, la teva presència i la teva participació i, òbviament, desitjar-te que el teu 2019 estigui ple de victòries i anhels complits.

ATM ens amenaça per la campanya T-Mobilitat

Els col·lectius que vam crear el web t-mobilitat.info hem rebut amenaces en forma burofaxos i correus electrònics per part dels serveis jurídics de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), en els quals ens acusen de suplantació de la seva identitat i de difondre continguts difamatoris, i exigeixen que tanquem el citat web, així com també el compte de tuiter @tmobilitatinfo. S’escuden en temes de propietat intel·lectual per silenciar informació d’interès públic sobre la T-Mobilitat que l’Administració no està oferint.

Llegeix més a la nostra publicació al bloc.

Salpem cap al Parlament Europeu: apunta’t per formar part de la llista

Com ja saps juntament amb les eleccions municipals del 26 de maig es desenvoluparan les eleccions al Parlament Europeu.   Així, avui obrim el procés de primàries per formar la llista del partit. Seguint el model iniciat l’any 2015 i repetit amb éxit l’any 2017, procedim a fer un procés de primàries amb una votació amb dues preguntes: una per qui encapçali la llista i una altra per ordenar la llista estatal (els primers quatre llocs després del número 1, és a dir, del 2 al 5).

Trobaràs tota la informació en aquest pad que descriu el procediment i calendari de les primàries.

T’animen a participar en la llista, tant com amb candidatura a les primàries com per omplir la llista completant aquest formulari.

Tens fins el 17 de gener a les 23.59 per fer-ho! Tingues en compte que formar part de la llista electoral de les eleccions europees és incompatible amb ser candidat en qualsevol llista electoral a les eleccions municipals.

Si vols implicar-te en la campanya, tant vulguis formar part de la llista com no, pots fer-ho entrant al subfòrum dedicat a les europees a la nostra eina Debat. Pots identificar-te amb les teves credencials del Sistema de Participació. Si tens cap problema, contacta’ns a partit@pirates.cat. I si t’agrada treballar amb llistes de correu, un cop hagis creat el teu compte, podràs subscriure’t al mateix seguint aquestes instruccions per fer-lo funcionar com llista de correu (disponible com europees@llistes.pirates.cat).

Finalment, ja saps que per fer tot això possible calen calerons, tant per campanyes com pel funcionament ordinari del partit. Pots fer-ne una avui mateix entrant aquí. Com a novetat, el partit ara accepta donacions pels següents sistemes:

 • Targeta de crèdit i de dèbit
 • Paypal
 • Bitcoin
 • Transferència bancària

Recorda que les donacions que facis avui et desgravaran en la declaració de la renda per 2018. Aprofita aquestes últimes hores!

Resultat de la votació per decidir el rumb a L’Hospitalet de Llobregat

Cap de les opcions presentades ha obtingut la majoria de 2/3 necessària. Per tant, la militància de la territorial de L’Hospitalet tindrà llibertat d’acció, sempre d’acord a l’ideari pirata, i sense detriment de qualsevol possible coordinació de l’assemblea local com a moviment polític a L’Hospitalet.

Detall del resultat al Sistema de Participació del partit.

Resultat de la votació per donar suport i unir-se al moviment Extinction Rebellion

El resultat ha estat favorable a donar suport i unir-nos al moviment Extinction Rebellion. Per tant, ja hem donat les primeres passes i ens hem posat en contacte amb l’organització, tant a escala internacional com estatal, i en farem difusió. Aviat t’informarem de les diferents accions que prendrem com partit. Pots llegir més al web oficial de la campanya.

Detall del resultat al Sistema de Participació del partit.

European Pirates Meeting a Luxemburg (8-9 de febrer del 2019)

Els dies 8 i 9 de febrer se celebrarà una trobada d’European Pirates per a anunciar quin serà el programa europeu comú pirata després de les votacions dels partits membres d’European Pirates. Nosaltres en som membres fundadors i artífexs del CEEP en bona mesura, aportant-hi qüestions com el dret d’autodeterminació dels pobles i organitzant trobades de treball com la de Barcelona d’aquest any.

Si vols més informació, escriu-nos a partit@pirates.cat.

Salut, rom i un gran 2019,
Pirates de Catalunya

ATM amenaça amb mesures legals per silenciar una campanya ciutadana de transparència sobre la T‐Mobilitat

Els col·lectius que vam crear el web t-mobilitat.info hem rebut amenaces en forma burofaxos i correus electrònics per part dels serveis jurídics de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), en els quals ens acusen de suplantació de la seva identitat i de difondre continguts difamatoris, i exigeixen que tanquem el citat web, així com també el compte de tuiter @tmobilitatinfo. S’escuden en temes de propietat intel·lectual per silenciar informació d’interès públic sobre la T-Mobilitat que l’Administració no està oferint.

El nostre objectiu segueix sent informar a la gent sobre el projecte de la T-Mobilitat. I aprofitant l’avinentesa i per evitar que l’ATM se centri en els aspectes accessoris de propietat intel·lectual, les entitats de la campanya obrim un nou portal informatiu (mobilitat.info amb twitter @mobilitatinfo) i que inclourà també altres qüestions relacionades amb el transport públic, amb la voluntat que esdevingui una referència d’informació en aquest àmbit. Pel que fa al web t-mobilitat.info i del twitter @tmobilitatinfo queda en mans de Pirates de Catalunya i Stop Pujades, completament desvinculat de la campanya inicial, com a acció reinvindicativa fins que l’Administració faci l’esforç de donar informació transparent, real, rigorosa i detallada del projecte.

Per tant, lliurem per escrit la resposta al burofax a la seu de l’ATM amb data 28 de desembre, que trobareu aquí conjuntament amb el burofax i en la qual encoratgem a l’ATM a assenyalar públicament aquells continguts que consideri que són certs i els que no s’ajusten a la veritat, atesa la nostra disposició total i absoluta a revisar-los o rebatre’ls amb els nostres arguments. Tenim el convenciment que aquesta via serà infinitament més constructiva per a la societat que la via de les amenaces, i més tractant-se d’un un projecte tan complex i tan poc transparent com ha estat fins ara la T-Mobilitat.

Finalment, instem a les forces polítiques que governen a la Generalitat (PDeCat i ERC), l’Ajuntament (BComú) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (PSC, Entesa i ERC) a manifestar públicament la seva posició davant d’aquestes amenaces i pressions cap a entitats ciutadanes preocupades per la manca d’informació d’interès públic del “vital” projecte de la T-Mobilitat i interessades a informar-ne de la millor manera.

Barcelona, 28 de desembre de 2018
Pirates de Catalunya, Stop Pujades Transport, Críptica i Coordinadora Obrera Sindical