Pirates activa la via legal i política a nivell europeu contra la censura a Telegram a l’estat espanyol

Pirates de Catalunya, membre dels Pirates Europeus (European Pirates), activa avui 23 de març totes les vies legals i polítiques en l’àmbit europeu contra la censura a l’aplicació Telegram a tot l’estat espanyol, liderada pel jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz Gómez, després de la denúncia de Mediaset España, Atresmedia, Movistar Plus+ i EDGEA per vulneració de drets d’autor.

Amb l’advocat Josep Jover i Padró, especialista en legislació europea i que ha guanyat casos com el de la internalització dels funcionaris interins a les administracions públiques, activem una denúncia contra l’estat espanyol al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la desproporcionalitat de les mesures preses per l’Audiència Nacional, així com la imposició d’unes mesures cautelars per revertir l’actuació del jutge Pedraz.

A més, comencem a treballar per al registre urgent en els pròxims dies, d’unes consultes al Parlament Europeu i la Comissió Europea, especialment centrades en el Comissari Europeu de Justícia Didier Reynders, per la deriva autoritària i censuradora de determinats estaments de l’estat espanyol. Tot això ho vehicularem amb el suport dels eurodiputats txecs i alemanys dels Pirates Europeus.

Finalment, Pirates activarà totes les mesures per poder facilitar a les persones usuàries de Telegram eines per poder continuar accedint a l’aplicació saltant el bloqueig que començarà a les hores vinents, a més d’assegurar que, mentre sigui possible, continuarem actualitzant el nostre canal d’informació a l’aplicatiu, com a desobediència davant la censura.

Si bé Telegram no és programari lliure, qüestió fonamental per a la protecció de les dades de les persones usuàries, entenem que una decisió tan desproporcionada dels jutjats contra una aplicació que utilitza el 40% de la població de l’estat, atenta una vegada més contra un principi encara més fonamental, la llibertat d’expressió.

Aquesta actuació forma part de l’estratègia de Pirates en defensa dels drets i llibertats, se suma a les denúncies contra la censura a les pàgines web que informaven del referèndum de l’1 d’octubre, així com de l’aplicació i web del Tsunami Democràtic, i també la denúncia contra la Junta Electoral Central i el Consell General del Poder Judicial contra la politització de la justícia espanyola, totes elles resoltes amb èxit.

Imatge: Ivan Radic

Una resposta a “Pirates activa la via legal i política a nivell europeu contra la censura a Telegram a l’estat espanyol”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)