Pirates activa la via legal i política a nivell europeu contra la censura a Telegram a l’estat espanyol

Pirates de Catalunya, membre dels Pirates Europeus (European Pirates), activa avui 23 de març totes les vies legals i polítiques en l’àmbit europeu contra la censura a l’aplicació Telegram a tot l’estat espanyol, liderada pel jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz Gómez, després de la denúncia de Mediaset España, Atresmedia, Movistar Plus+ i EDGEA per vulneració de drets d’autor.

Amb l’advocat Josep Jover i Padró, especialista en legislació europea i que ha guanyat casos com el de la internalització dels funcionaris interins a les administracions públiques, activem una denúncia contra l’estat espanyol al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la desproporcionalitat de les mesures preses per l’Audiència Nacional, així com la imposició d’unes mesures cautelars per revertir l’actuació del jutge Pedraz.

A més, comencem a treballar per al registre urgent en els pròxims dies, d’unes consultes al Parlament Europeu i la Comissió Europea, especialment centrades en el Comissari Europeu de Justícia Didier Reynders, per la deriva autoritària i censuradora de determinats estaments de l’estat espanyol. Tot això ho vehicularem amb el suport dels eurodiputats txecs i alemanys dels Pirates Europeus.

Finalment, Pirates activarà totes les mesures per poder facilitar a les persones usuàries de Telegram eines per poder continuar accedint a l’aplicació saltant el bloqueig que començarà a les hores vinents, a més d’assegurar que, mentre sigui possible, continuarem actualitzant el nostre canal d’informació a l’aplicatiu, com a desobediència davant la censura.

Si bé Telegram no és programari lliure, qüestió fonamental per a la protecció de les dades de les persones usuàries, entenem que una decisió tan desproporcionada dels jutjats contra una aplicació que utilitza el 40% de la població de l’estat, atenta una vegada més contra un principi encara més fonamental, la llibertat d’expressió.

Aquesta actuació forma part de l’estratègia de Pirates en defensa dels drets i llibertats, se suma a les denúncies contra la censura a les pàgines web que informaven del referèndum de l’1 d’octubre, així com de l’aplicació i web del Tsunami Democràtic, i també la denúncia contra la Junta Electoral Central i el Consell General del Poder Judicial contra la politització de la justícia espanyola, totes elles resoltes amb èxit.

Imatge: Ivan Radic

5 respostes a “Pirates activa la via legal i política a nivell europeu contra la censura a Telegram a l’estat espanyol”

 1. Rafel Pazos on

  He llegit la notícia de la vostra acció de denúncia a VilaWeb. I com a tothom li agrada un copet a l'esquena, he decidit vindre a dir-vos que us agraeixo la vostra acció de repulsa a matar al missatger, Telegram, que defensa el seu missatge comissionat.

  I aquest és el comentari, topat amb el bloc, encantat d'afegir-ho.

  Però he entrat a la web perquè us volia escriure al correu electrònic era això i més, que afegeixo aquí, ja que estic posat.

  Crec, i espero, que ara que venen eleccions us vagi bé, i us desitjo que obtingueu un bon resultat. Per aquest esforç que ara enceteu, i que justifica la necessitat de què hi sigueu en aquest temps de terrible globalització. Encoratjar-vos a què en feu més accions com aquesta de denúncia.

  I com m'agradaria que fos així, que us anés bé, us demano que no descuideu els detalls, començant per les comunicacions i interaccions amb la gent.

  No us funciona el vincle «contacte» a aquesta web. He anat al canal de IRC que demaneu on no hi havia ningú, i no funciona el promès xat de veu. Si no podeu atendre el correu electrònic, deixeu almenys un formulari com aquest, i el redreceu allà on vulgueu.

  No descuideu els detalls, ja que és la veritable diferència sempre, entre dos equips de futbol on els jugadors tenen si fa o no fa el mateix nombre de braços i cames, les diferències les fan aquells detalls. Esteu en el període més important, el de les eleccions, i n'heu de fer un treball molt per sobre del que s'acostuma a fer. Començat pel que fantàstica denúncia que ja esteu fent. Però tractar de capitalitzar aquella sensibilitat de gent com jo. La possibilitat d'influir d'alguna manera, crec, es guanya persona a persona.

  Perdoneu, o tingueu en compte la meva crítica, si us plau.

  Dit això, malauradament, jo no us votaré, encara que si ho faria, simplement perquè no resideixo a Catalunya. I tampoc amb mi us podreu comunicar pel Telegram, tampoc he tingut mai cap compte, jo tampoc vull cap cotxe amb el capó segellat, i d'aquesta manera vull fer restringir al mínim fer servir l'oligopoli Android – IOS acaparadors dels comandaments d'Unix. Però teniu la meva adreça electrònica, que si us plau no comuniqueu a tercers per privacitat, i per estalviar temps improductius.

  Encara que personalment, ja he dit que hi ha molts punts que tinc en comú amb el vostre ideari. Hi ha d'altres aspectes que són força diferents, i d'altres quasi oposats. Que m'impedirien actualment decidir formar part del vostre projecte, amb el que simpatitzo en general des d'avui, que en conec més. I us ho explico.

  El meu ideari és que jo plantejo com a rèplica a la globalització, simplificadora; la planetarització, cel·lular. Un punt mitjà entre la representació volada i totes les persones a votar el tot, que pot-ser tampoc no cal. Amb la recuperació del vot.

  Altra fora, encara que entenc i recordo perfectament l'obra "Mar i cel", on empatitzo amb el Said, crec que tindria força problemes per identificar-me'n amb un partit que s'auto-anomena "Pirata", com a bàsic. Ser-ho és com començar des d'una posició de pseudo-delinqüència, on crec que el que realment feu just tot el contrari. Contra els veritables pirates, en tot cas.

  I alhora ho tindria amb la tercera regla pirata per conveni. No es pot demanar obediència a algú que potser no està d'acord amb alguna cosa. És el que es preconitza justament la personalització de tria personal, el dret a decidir, inherent a la tria personal, la gent ja s'ajunta entorn dels lideratges de manera natural, sense que calgui l'exigència.

  En fi, hi ha d'altres diferències d'equilibri. Propostes molt diferenciades que gent intel·ligent podria mostrar amb més facilitat a la gent que no està tan avesada al significat tecnològic, però que podria entendreu amb una proposta directament aplicable.

  Perdoneu la llargada, salut, i ànims

  Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)