10 mesures urgents sobre Justícia proposades pels Pirates

Els membres dels diversos partits pirata de l’Estat Espanyol reunits a la Confedereción Pirata, porten implicats, molts d’ells des d’abans del 15-M de 2011, en trobar sortides a l’actual crisi, reequilibrant els greus dèficits democràtics que l’Estat Espanyol ha estat patint.

Possiblement, a part dels milers de drames personals, el major dany que s’ha fet a la nostra societat ha estat el desmantellament del poder judicial, el tercer pilar de l’estat.

Les maniobres per a aquest desmantellament no han deixat de esdevenir-se, una per una, durant els últims vuit anys, al dictat d’interessos gens contents amb l’existència de jutges i magistrats independents, de justiciables amb recursos i d’advocats preparats. S’ha retallat el torn d’ofici; s’han imposat les taxes judicials; i fins i tot s’ha creat un Gran Germà, al més pur estil “1984”, per saber-ho tot de l’absoluta majoria dels ciutadans.

Per això, recollint les peticions dels justiciables i d’aquells professionals implicats en la defensa de la justícia, plantegem un decàleg de mesures urgents perquè siguin debatudes públicament i aplicades sense dilació pel nou parlament i el govern que d’ell resulti:

Primera
Immediata supressió de les taxes judicials, barrera i veritable trava als ciutadans perquè no s’enfrontin als poderosos.


Segona

Garantir la independència judicial. Cal establir mecanismes per aconseguir organismes lliures de pressions polítiques, que només han servit per generar més corrupció.

Tercera
Donat que l’Estat i el Ministeri fa provisió en els seus pressupostos de cada lloc de feina del funcionariat, i si no es cobreixen es queden amb la pasta, proposem que sigui el propi “secretari de jutjat” qui, d’entre una bossa de feina de l’INEM, completi la plantilla, a falta de designació de funcionaris.

Quarta
El torn d’ofici és essencial per a la vida democràtica i per a la defensa d’aquells que menys tenen. Apostem per la millora d’aquest procedint a un augment del pressupost del 15% anual fins aconseguir retribucions dignes per als professionals que ho duen a terme.

Cinquena
Lexnet és EL mecanisme de dominació del poder executiu sobre el judicial que permet saber tot de tots i moltes vegades, d’allò més íntim. Per això, les bases de dades que ara estan interessadament en mans de l’executiu, han de dependre del Tribunal Suprem.

Sisena
Posar fi al col·lapse judicial. Posar un jutge de suport a cada magistrat de forma immediata, així com un lletrat assessor. Inclús amb aquesta mesura continuaríem sent el país de la UE amb menys funcionaris a Justícia. Si la justicia no és ràpida, no és justícia.

Setena
La presó és un negoci que atorga grans beneficis. Els interessa que molts reus estiguin allà, però que no es rehabilitin. Som el país de la UE amb un major nombre de presos per habitant, gairebé un 30% més, amb una estada mitjana a Espanya un 40% superior a la mitjana europea; i això ens costa, per intern, més de 3000 €/mes, i tot això surt dels nostres impostos. Hem d’elaborar una política penitenciària pensada en la reinserció i sobre tot en la reparació: les víctimes dels delictes són les grans oblidades del sistema.

Vuitena
Els tractats internacionals estan per ser complerts i no per marcar-se fanfarronades amb ells. Hem d’assumir, amb els refugiats, les obligacions a les que ens vam comprometre en el passat. És simplement mantenir la paraula donada complint els acords.

Novena
Espanya és el país amb més policies per habitant de la Unió Europea, i amb pitjor preparació; només se’ns equiparen les repúbliques bananeres.
Cal comptar amb prou policies, ben pagats i ben formats, però que tinguin clar, com jutges i magistrats, que qui els paga el sou són els ciutadans, no els polítics; i és a ells, als ciutadans, a qui es deuen.

Desena
Desaparició immediata d’aforaments i de drets personals especials, més propis de centúries anteriors quan el vot era rogat i els ciutadans, súbdits.

No som més llestos, ni més intel·ligents que ningú. Centenars de juristes, com poden ser els membres de la Brigada Tuitera, porten des de fa anys esgargamellant-se per aconseguir aquests 10 punts.

«… No hase falta desir nada más»
Bernd Schuster

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)