Control democràtic i pressupostos participatius

La percepció dels ciutadans envers els polítics desperta recels degut a la manca de transparència i de responsabilitat en els comptes públics. Governar és triar, establir prioritats, donar veu als ciutadans, estendre el programa de govern més enllà del programa electoral.

Els pressupostos participatius permeten ajustar les demandes de la ciutadania i l’oferta política, a més d’afavorir la transparència i el control dels polítics mitjançant una assemblea de participació directa.

Com més semblant sigui la informació de què disposen els executors de les polítiques de la que arriba a la ciutadania, més possibilitats hi haurà perquè el procés electoral serveixi per allunyar del poder aquells que no compleixen les seves promeses i així es podrà barrar el pas als incompetents.

La participació activa en l’àmbit local és l’eina fonamental per al bon funcionament de l’assemblea i per a reduir la capacitat d’abús per part del poder, incloent les demandes ciutadanes que ajuden a la democratització de la democràcia i a la racionalització de la despesa pública d’una forma més equilibrada.

Per tal d’aconseguir aquesta fita cal:

  • crear un reglament
  • aplicar criteris de justícia distributiva
  • que hi hagi una participació universal en les assemblees públiques
  • que els governants presentin els comptes.

Ens trobem en un moment crucial, fonamental per a les noves generacions i per al futur, no només del país sinó del planeta. Ens parlen de les generacions perdudes, de la desmobilització i del desinterès, aquest és un moment únic i no ens hem de conformar en ser espectadors passius i pagar la factura de l’estafa a la qual ens hem vist abocats.

Jo he pres la decisió de fer el canvi en tots els àmbits de la meva vida. Tu hauries de fer el mateix.

Jo votaré PIRATES DE CATALUNYA

Víctor Bassols

18 respostes a “Control democràtic i pressupostos participatius”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)