Acceptada la denúncia davant la Comissió Europea feta per Pirates de Catalunya per la censura de webs del referèndum

Arran dels intents del govern espanyol de tancar diverses rèpliques del lloc web del Govern de la Generalitat sobre el Referèndum de l’1 d’octubre vinent, i de les denúncies a militants de Pirates de Catalunya per haver col·laborat en la rèplica de les pàgines del referèndum, Pirates de Catalunya va decidir posar en mans de la justícia europea aquests fets, ja que es tractaven d’atacs flagrants contra la llibertat d’expressió – un dels drets fonamentals de la UE – i la defensa de la neutralitat de la xarxa.

La denúncia als tribunals europeus està encapçalada per en Josep Jover, advocat, encarregat de dur a terme la defensa legal dels alcaldes relacionada amb el referèndum, i va ser acceptada per la Comissió Europea el passat dia 31 d’octubre.

Ha estat possible perquè es va fonamentar que és una competència de la Unió el fet de protegir i garantir els drets de la ciutadania, així que no s’ha dirigit contra l’Estat espanyol, sinó contra aquesta. És a dir, és un cas de Pirates de Catalunya contra la Unió Europea.

El fet d’haver-se acceptat el recurs presentat, obrint noves diligències, implica que hi haurà un nou posicionament oficial de la UE, a favor o en contra, així com l’apertura de la vida del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Des de la formació pirata s’esperava una resposta negativa d’entrada, perquè la Comissió estaria acceptant un cas d’omissió de la seva responsabilitat, però s’ha obert una escletxa legal per on combatre legalment en l’àmbit europeu el comportament antidemocràtic i autoritari del Govern espanyol, expressat en ordres judicials desproporcionades i actuacions policials contra la neutralitat de la xarxa i les llibertats d’informació i d’expressió.

Trobareu el document al següent enllaç: https://pirates.cat/wp-content/uploads/2017/11/CHAP201702960-C-ES-AR.pdf

Pirates de Catalunya

7 respostes a “Acceptada la denúncia davant la Comissió Europea feta per Pirates de Catalunya per la censura de webs del referèndum”

 1. Dolors on

  Ya era hora que la UE nos aceptara algo despues de tanto oido sordo.
  Me alegro, a ver si es el principio del fin de todo lo que esta pasando. VISÇA CATALUNYA

  Respon
 2. Vice joan on

  Sr. Rajoy, ?vindras a la campanya electoral 21 D.?….?parlaras del estatut de cat. Que vas robar tu i el T.c.,??tornaras a catalunya el estat. Original?

  Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)