Banca ètica: els pirates som conseqüents!

Des de Pirates de Catalunya portàvem temps analitzant quines formes de banca podíem utilitzar per als nostres comptes d’una manera coherent al que promulguem. Finalment, ens hem decantat per Triodos Bank per ser una entitat financera que aposta, en la seva activitat, per la transparència, l’ètica i els drets humans, la solidaritat i el recolzament a projectes de benefici social i mediambiental.

Per què hem escollit tenir els nostres comptes a banca ètica?

Creiem que, per a ser conseqüents, és incompatible amb el nostre ideari tenir allotjats els nostres diners en un model bancari que aposta per invertir en qualsevol tipus d’activitat econòmica; com ara macro-projectes on no es respecta el medi ambient ni els pobles indígenes, empreses que fan ús de l’explotació infantil com a capital laboral, indústria armamentística, empreses que col·laboren amb règims dictatorials…

Cercàvem una banca transparent i on siguin primordials els DDHH per sobre del benefici econòmic, i així vàrem trobar la banca ètica. Després de valorar quins serveis ens oferien, ens vam decantar per Triodos Bank, el qual, a més, manté la transparència sobre els projectes que financia, permetent saber en cada moment a on van a parar els nostres diners.

A més, des d’aquí denunciem que la pràctica totalitat dels grans partits, que hipòcritament parlen de Drets Humans, Aliança de Civilitzacions i Pau, desenvolupen la seva activitat econòmica, on arroseguen deutes descomunals, amb caixes i bancs que avantposen el benefici econòmic als Drets Humans i la política mediambiental.

A partir d’ara podreu fer les vostres donacions al següent número de compte de Triodos Bank, d’aquí poc comença la campanya electoral i necessitarem recursos econòmics:

1491 0001 21 2012238628

No tenim deutes amb ningú, i per tant depenem del teu suport econòmic!

8 respostes a “Banca ètica: els pirates som conseqüents!”

 1. Andreu Correa Casablanca on

  Crec que cal anar amb compte, doncs tot i que en general tot soni meravellós, en l’apartat dels microcrèdits hi ha certa “foscor”.

  No es or tot el que brilla, no puc donar referencies perque simplement no les recordo bé del tot, però sí recordo haver vist un documental en el que es parlava dels microcrèdits a la India, i com aquests havien portat la ruina a moltes families (amb multitud de suicidis).

  Es cert que alguns van sortir ben parats, i els hi va anar bé, però el promig no es pas positiu.

  No es només que no poguessin pagar, es que eren acosats cruelment pels prestamistes (més fortament de com ho fan aqui els cobradors del frac, i estem parlant dels citats microcrèdits…).

  Alguns bancs “etics” s’aprofiten de la necessitat de redemció de molts ciutadans occidentals, enganyant-los, fent-los creure que aporten el seu petit gra de sorra per fer un món millor… crec convé investigar més a fons.

  Respon
 2. ivan on

  Ho trobo molt bé, jo fa anys que li tinc però no tot llueix:

  – No hi ha català a la web ni a les comunicacions ni per operar per telèfon, tot i que si truques a bcn et poden atendre
  – Financien centres que treballen amb homeopatia (pseudociència o xarlatans)l
  – Triodos inverteix en Repsol, Inditex, Tele5, Telefónica… “per a exercir influencia” http://es.scribd.com/mobile/documents/45852116
  – Triodos financia a O’Belen, centros de internamiento de menores conflictivos http://t.co/JmFhGC6 … pero al menos lo explican oficialmente” http://twitter.com/jaimeiniesta/status/113039041422819328

  Però fins ara tampoc n’he trobat cap altre millor per a canviar-me

  Salut

  Respon
 3. Javier on

  En Catalunya Triodos es la entidad, digamos: “más ética”, que puedes usar si lo que necesitas es una cuenta bancaria con sus correspondientes servicios (domiciliación recibos, transferencias, tarjeta debito, etc).

  El resto de entitades si que aceptan tus ahorros, pero no puden ofrecer operaciones bancarias (ójala un día sí puedan!!)

  Lo que tenemos que hacer ahora es mostrarle al sistema financiero que NO queremos que destruyan a personas y el mundo con nuestro dinero. Que si para cobrar un 4% de interés, mi dinero tienen que financiar a una empresa que fabrica bombas de racímo, pues NO quiero sus 4% de …….

  Triodos, Coop57, FIARE, Okicredit son las entidades que tenemos en Catalunya. Sacad el dinero de vuestros bancos convencionales, y cuando te pregunten cuanto te han ofrecido en otro sitio para irte después de ser un cliente valorado durante tantos años, les dices que NO te vas por los intereses, que te vas a la banca ética por tus principios. Que lo sepan!!

  PD: y la banca Civica NO es banca ética.

  Quien sabe, si

  Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)