Bitcoin acceptat: ara és possible fer donatius a Pirates en criptomonedes

En el desè aniversari del primer bloc de Bitcoin, el bloc gènesi, des de Pirates de Catalunya fem públic que ja acceptem donatius mitjançant aquesta criptomoneda que va donar llum a la tecnologia blockchain.

Pots fer donatius a l’adreça 3Dtecd1hK6PBKfnY2uLYpZDzuRzR8Fa8o

Pirates és el primer partit d’àmbit català que fa ús de criptomonedes com a font de finançament. El partit no rep subvencions de cap institució pública, funcionant exclusivament amb les quotes voluntàries i donatius puntuals de la militància i seguidors.

Volem deixar clar que aquests donatius han de seguir la normativa vigent, per la qual han d’identificar i registrar a la persona donant, pel que us demanem que ens feu arribar les dades, incloent-hi DNI i l’identificador de la transacció, per correu electrònic. En cas de no rebre-les, retornarem la quantitat donada a l’adreça origen de la transacció.

La tecnologia blockchain és una eina que permet mantenir un registre únic de transaccions sense haver de confiar en tercers, pel que la seva transparència és màxima i permet reduir costos de gestió. No només és útil com a base per a criptomonedes, sinó que també serveix per a transferir la propietat de béns materials i virtuals, emmagatzemar informació i demostrar quan es va crear, aplicar contractes programats, etc. Hi ha centenars d’implementacions d’aquesta tecnologia, que en deu anys ha evolucionat molt per resoldre les seves mancances inicials, com el consum energètic per al seu manteniment o millorar la velocitat i capacitat de processament de transaccions.

Reconeixem que la tecnologia actualment és més coneguda per l’especulació, però creiem que té el potencial d’estendre una descentralització massiva en tots els àmbits de la vida quotidiana i que val la pena explorar-la permetent el seu ús.

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)