Carta oberta del Partit Pirata alemany a l’ambaixador espanyol

Les imatges de la violència amb què els Mossos d’Esquadra intervenien divendres a Plaça Catalunya han commocionat el món. Com a exemple de les manifestacions de protesta i rebuig que s’han produït des d’aleshores, reproduïm la carta oberta que el Partit Pirata alemany ha adreçat a l’ambaixador espanyol al seu país.

 

Catalan version
Carta oberta
Violència policial durant el desallotjament de Plaça de Catalunya a Barcelona, 27 de Maig de 2011

Benvolgut Ambaixador,

Des del 15 de maig ha aparegut, en més de 50 ciutats, un moviment de protesta on hi participen persones de tota la societat. Els joves, sobretot, són qui critiquen les condicions antidemocràtiques i antisocials del seu país. Com en les manifestacions d’El Caire, els manifestants han acampat pacíficament a les places cèntriques de les ciutats per reclamar i mostrar els seus desitjos, tal i com s’ha fet a Plaça de Catalunya, a Barcelona.

Després d’una setmana amb manifestacions pacífiques, la policia ha desmantellat avui violentament la plaça. Segons la versió oficial, es necessita el lloc, demà dissabte, per a la possible celebració del Barça. Els Mossos d’Esquadra han intervingut sense possibilitat d’identificació, sense avisar i actuant brutalment contra els presents.

En vídeos escampats per Internet és possible veure clarament com empren porres i pilotes de goma, mesures de repressió extrema, contra persones que estaven fent un assentada. A més, es pot veure l’ús de la violència contra joves inofensius, especialment perquè el grup més gran de policies havien avançat sense dificultats.

Aquestes imatges ens permeten sospitar que alguns membres de les forces policials espanyoles no han oblidat el franquisme ni han après res nou. Aquesta actuació és indigna d’un estat democràtic i hauria de causar vergonya a qualsevol persona de la Unió Europea.

A més, ocultar plaques d’identificació —extrem ja confirmat— és il·legal a Espanya i, fins i tot, la Guàrdia Civil ha criticat explícitament aquest fet. Per excessos de violència similars, el Partit Pirata d’Alemanya exigeix la identificació individual de tots els policies implicats en l’operació.

El Partit Pirata d’Alemanya es solidaritza amb les manifestacions pacífiques a Espanya i denuncia que l’ús de la violència policial contra manifestants no violents és cada cop més freqüent als països de la Unió Europea. Aquests successos són una vergonya en una Europa pacífica i democràtica i són motiu de preocupació per a tots nosaltres.

Finalment, traslladem la nostra més enèrgica protesta contra el Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, exigint que s’inicïin diligències contra ell en resposta a la seva conducta antidemocràtica i criminal, més típica d’una dictadura tercermundista que d’un país de la Unió Europea.

Li asseguro, ambaixador, el meu major respecte i li prego que faci arribar la meva carta al seu govern i els seus comentaris.

Thomas Gaul
Partit Pirata d’Alemanya
Representant de Cooperació Internacional

12 respostes a “Carta oberta del Partit Pirata alemany a l’ambaixador espanyol”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)