Ciutadans obvia la protecció de dades dels seus membres

photo_2016-06-22_10-46-11

Ciutadans, la formació política liderada per Albert Rivera, ha estat auditada per la Asociación Nacional de Tasadores y Peritos Judiciales Informáticos, per tal d’investigar unes presumptes fugues de dades personals d’afiliats i simpatitzants del partit a servidors localitzats als Estats Units d’Amèrica.

Segons l’informe d’aquesta associació, les dades recollides per la web de Ciudadanos (www.ciudadanos-cs.org) són dades de naturalesa ideològica, altament protegides per la legislació actual i, segons l’informe, aquestes han estat traslladades, sense cap mena de permís de les persones afiliades i simpatitzants afectades (més de 6.000), a un nou servidor situat als Estats Units d’Amèrica.

A banda d’això, el partit no té cap fitxer de dades personals registrat a l’Agencia Española de Protección de Datos, ni tan sols l’obligatori amb les dades dels treballadors del partit, fet que pot ser constitutiu de delicte segons els articles 197 i 198 del Codi Penal.

Pirates de Catalunya considera molt greu que un partit llur discurs se centra en la defensa del compliment de la llei, dugui a terme accions com aquestes que atempten contra els drets individuals de protecció dels seus propis membres. Accions clarament il·legals, a banda de constituir una bretxa de seguretat crítica. Qualsevol partit polític que afirmi fer bandera de l’honestedat i que pretengui governar no pot ser tan poc curós ni mercadejar d’aquesta manera amb les dades personals de les persones que hi dipositen la seva confiança.

Per saber-ne més:

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)