Comunicat de la CUP-PR i Pirates davant l’aprovació de la Llei Mordassa Digital

Avui la Comissió Permanent del Congres dels Diputats ha votat el Reial Decret que permet al Govern intervenir Internet o pàgines web sense autorització judicial. Aquesta Llei Mordassa Digital no es més que una continuació de les actuacions repressives de l’estat espanyol contra la dissidència, com ho van ser la Llei Corcuera, la Llei Mordassa o la Llei Sinde.

Aquest Reial Decret es ven com una actuació contra la “República Digital” però es una vulneració més dels drets col·lectius per part de l’estat espanyol, en aquest cas la llibertat d’expressió i el dret d’accés a la informació i posa en perill l’accés a internet de centenars de milers de persones.

Al Reial Decret figura que el Govern pot acordar l’assumpció per l’Administració General de l’Estat de la gestió directa o la intervenció de les xarxes i serveis de comunicacions electròniques en determinats supòsits excepcionals que puguin afectar l’ordre públic, la seguretat pública i la seguretat nacional. El govern de Pedro Sánchez vol imposar un estat d’excepció a Internet quan ho creguin convenient, saltant-se la pròpia Constitució.

Aquesta autoritat permetria al Govern, pel simple fet d’haver-hi una manifestació o una acció d’un col·lectiu que puguin considerar sediciós, tallar la connexió a Internet a tota la zona on es desenvolupi l’acció o, selectivament a les persones que estiguessin concentrades o que creguin que puguin estar implicades.

Lamentem que les forces democràtiques de l’Estat, especialment Unidas Podemos i Catalunya en comú, que estan negociant un Govern amb el PSOE sense cap condició democràtica com tombar la Llei Mordassa i que aquest Reial Decret modifica, no hagin actuat contra un nou atac a la llibertat d’expressió i manifestació.

La CUP-Per la Ruptura ens oposem frontalment a aquesta mesura, tant des dels carreres i les xarxes com si hi ha oportunitat al Congrés dels Diputats. A més, Pirates de Catalunya ampliarà la denuncia contra l’Estat Espanyol i la Comissió Europea presentada a inicis de novembre al TJUE pels diversos atacs a la llibertat d’expressió i el tancament de la web del Tsunami Democràtic

8 respostes a “Comunicat de la CUP-PR i Pirates davant l’aprovació de la Llei Mordassa Digital”

 1. Conxi Diaz on

  Tota la rao
  Primer el 155 sense estat d'excepcio
  Ara estat d'excepcio digital directament
  Estat terrorista espanyol
  Estat feixista total
  Llei mordasa Dictadura

  Respon
 2. Peter on

  Cada Dia Una Vuelta De Tuerca . Los Derechos Conseguidos
  Se Pierden Con El beneplácito de Una Organizacion Disfrazada de Izquierdas . Troyanos

  Respon
 3. Lucía Montserrat Ayllón Barranco on

  Estem en un estat demofòbic, autoritari, fascista, patriarcal i antidemocràtic. Són les oligarquies Ñ mitjançant els seus sevents (els polítics d'aquí i d'alla), que imposen les lleis ad hoc i utilitzen els nostres impostos per perseguir la dissidència i la protesta social, deguts a pressa i retalls dels drets més fonamentals innerents a una veritable democracia. La deriva autoritària d'aquesta casposa España és molt preocupant i cal sortir-nos molt depresa. Això d'internet no té adjectius i conculca els drets expressió d'una manera aberrant, com ho feia FRANCO , amb decret lleis, saltant-se la santa Consritició. És la gota que ha fet vessa el got. LLIBERTAT I VISCA LA TERRA LLIURE DE TIRANS

  Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)