Falten 3.291 persones represaliades per amnistiar. Aquesta és la conclusió a què arribem amb l’anunci d’indults, després del pròleg escenificat amb l’espectacle realitzat al Liceu sota el títol “Reencuentro: un proyecto de futuro para toda España”.
Espanya no tindrà futur sense tallar de soca-rel amb el filofeixisme creixent que busca eliminar qualsevol expressió popular que no sigui considerada nacionalment espanyola, per moltes propostes que es facin, i l’indult no és cap gest de justícia reparadora.
La repressió exercida des dels estaments polítics, judicials i policials de l’Estat; amb el suport entusiasta de l’extrema dreta catalanòfoba i l’equidistància de l’autoanomenada esquerra, fins i tot la catalana; no comença ni acaba en els presos polítics catalans. S’ha estès fins a 3.300 persones; exiliades, condemnades i processades esperant sentència. Per aquestes, menys mediàtiques i conegudes, no hi ha cap gest. Sense incloure totes aquestes persones, els indults als presos polítics resulten insuficients.
Tampoc podem obviar que la Generalitat de Catalunya encara és acusació en moltes de les causes on s’han processat manifestants i activistes. És imprescindible que les institucions actuïn amb responsabilitat i no contribueixin a la repressió. Cal actuar per retirar les acusacions, en lloc de fer escarafalls un cop les condemnes s’han produït.
També cal que les exiliades puguin tornar a Catalunya, tal com diuen l’informe i posterior resolució del Consell d’Europa, on s’estableix clarament que s’ha fet “una interpretació que converteix la desobediència civil no violenta en un delicte de sedició”, en un exercici més de guerra judicial vers la dissidència que s’oposa a l’statu quo. A més a més, aquest mateix argument ja s’està traslladant a altres àmbits i causes, perseguint el dret a manifestació i la protesta pacífica.
Cal una amnistia que repari, no uns indults limitats que amaguen la humiliació d’acceptar una culpabilitat per uns delictes inexistents. I aquesta amnistia ha d’estendre’s als milers de persones perseguides, no només a un grapat de líders polítics i civils, ja que mentre segueixi havent-hi una sola persona represaliada per motius polítics, la reparació no serà possible. Alhora, cal continuar construint alternatives al voltant del dret a decidir-ho tot, per tombar els pilars del vell règim i posar els fonaments d’un nou projecte on el poble català pugui decidir el seu camí lliurement.
Pirates de Catalunya
Que som federalistes ara?
"Espanya no tindrà futur sense tallar de soca-rel amb el filofeixisme creixent que busca eliminar qualsevol expressió popular que no sigui considerada nacionalment espanyola, per moltes propostes que es facin, i l’indult no és cap gest de justícia reparadora."
Aixó serà cosa d'Espanya i no pas de Catalunya. Espanya haurà de revisar el seu futur i no crec que haguem de ser els catalans qui els haguem de sermonejar sobre si tenen o no feixistes.
"Cal una amnistia que repari"
Em pregunto què cal reparar. Demanem, un verb que no hauriem d'utilitzar de ser independents, una amnistia per reparar què? La nostra relació amb Espanya? Es que encara algú no veu que aquesta és la submissió total? Què s'ha de reparar? La justícia eapanyola?
"Alhora, cal continuar construint alternatives al voltant del dret a decidir-ho tot, per tombar els pilars del vell règim i posar els fonaments d’un nou projecte on el poble català pugui decidir el seu camí lliurement."
Em costa entendre una alternativa al dret a decidir-ho tot que no sigui justament dret a decidir menys que tot. L'alternativa a tot és la parcialitat. Entenc que no és el concepte que es volia transmetre però a mi és el que em fa pensar.
Els pilars del vell règim seràn els pilars d'Espanya en el moment en que diguem que deixen de ser els nostres.
Tornem amb el tema anterior, és responsabilitat dels catalans corretgir errors d'un altre país? Jo crec que no, ni molt menys.
La primera pedra dels fonaments ha estat posada des de l'1 d'octubre del 2017 i seria bó seguir posant pedres de la mateixa manera i crec que un partit que justament aposta per la participació pot impulsar un nou referèndum. Cal que ens mostrem a nosaltres mateixos que seguim sent majoria, que es pot fer un referendum amb un sistema de participació segur i del nostre temps.
Cal que recordem la primera pedra per posar totes les següents.