Comunicat de Pirates sobre la decisió de la JEC d’excloure a Puigdemont, Comín i Ponsatí de la llista de les europees

Des de Pirates de Catalunya volem condemnar el comportament autoritari de la Junta Electoral Central en anul·lar de facto el dret de sufragi passiu, el de poder ser elegit, de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Des de la divergència ideològica, Pirates no pot tolerar que s’estiguin vulnerant els drets polítics de cap persona.

El sistema electoral espanyol, i per extensió l’aplicable a Catalunya per manca de llei electoral pròpia, n’és ple d’exemples, com el vot pregat, pel que milers de persones no poden tampoc exercir el seu dret a sufragi actiu, a votar. En comptes de preocupar-se pels seus drets, la JEC prefereix resoldre sense criteri jurídic i “precondemnar” sense sentència en ferm d’un tribunal, tot privant a tres destacats líders independentistes del seu inalienable dret a presentar-se a les eleccions mentre no siguin inhabilitats, a instàncies del Partido Popular i Ciudadanos.

A més, considerem que el Partido Popular i Ciudadanos actuen de mala fe per torpedinar la pluralitat de les eleccions, en un intent de desfermar les propostes polítiques diferents de les seves, que tenen un clar caràcter recentralitzador i antidemocràtic.

Denunciem aquest tipus de pràctiques, alhora que confiem que aquesta violació de drets fonamentals sigui revertida com més aviat millor i es permeti l’exercici dels drets polítics de tothom, i deixar d’aprofundir en la deriva autoritària promoguda des de la dreta.

Pirates de Catalunya

4 respostes a “Comunicat de Pirates sobre la decisió de la JEC d’excloure a Puigdemont, Comín i Ponsatí de la llista de les europees”

  1. La Masa on

    Quina, estratègia està al darrere? Perque poden prevaricar, expressament ? I no pasa res? Fa pudor de mafia d'estat! 😡

    Respon

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)