Conclou sense èxit la incorporació de Pirates de Catalunya a la candidatura d’En Comú Podem per al 26J

Finalment, Pirates de Catalunya no formarà part de la candidatura d’En Comú Podem. En l’última setmana d’abril Pirates de Catalunya va aprovar mitjançant una votació a la seva militància, iniciar les negociacions per integrar-se a la candidatura d’ECP per a les eleccions del 26J quedant encara pendent la fórmula jurídica en què col·laboraríem dins aquesta. A l’inici des d’En Comú Podem ens van assegurar a la comissió negociadora que reconeixien que teníem objectius comuns i que estaven disposats a treballar braç a braç cap a la seva consecució mitjançant la unitat de tots aquells partits que apostàvem pel camí de la confluència.

Alguns integrants d’En Comú Podem varen buscar la nostra participació, disposats a treballar per sumar forces. Després de diverses converses personals plenes de bona voluntat, amb la certesa que Pirates de Catalunya no es quedaria fora de la confluència formada per Barcelona en Comú, ICV, EUiA, Podem i EQUO, no es van produir negociacions formals de cap mena, malgrat els nostres repetits intents d’establir-les, per emmarcar la nostra col·laboració a la plana programàtica, electoral i tècnica. Quan va expirar els terminis per presentar coalicions i llistes se’ns va comunicar que la nostra entrada no havia sigut possible pel vet directe de Barcelona en Comú, tal com va ocórrer a les anteriors eleccions municipals a Barcelona.

Les prioritats de Pirates de Catalunya i la nostra aportació a la candidatura era lluitar per la reforma de les lleis que afecten la propietat intel·lectual, la cultura i la privacitat, la transparència i la democràcia directa. Però tot això no es veurà representat a En Comú Podem, com hauria estat amb la nostra incorporació a la candidatura.

Pirates de Catalunya no forma part de la confluència En Comú Podem i no farà campana per cap candidatura en aquests comicis, deixant a criteri de cada pirata l’orientació del seu vot. No obstant això, mantenim la porta oberta a una futura col·laboració amb els diferents actors que conformen la coalició, després de constatar que existeix una actitud conciliadora i dialogant per part d’alguns d’ells, així com amb altes no integrats en aquesta candidatura.

Pirates de Catalunya seguirà treballant amb totes les forces compromeses amb el canvi social i polític, encara que entenem que aquest canvi difícilment vindrà mitjançant una formació que de forma reiterada impedeix l’entrada de qui, amb les seves eines i organització, pot dur la participació ciutadana i la llibertat cultural a la societat.

3 respostes a “Conclou sense èxit la incorporació de Pirates de Catalunya a la candidatura d’En Comú Podem per al 26J”

  1. Annerose Bloss on

    Veremos q pasará en un futuro proximo o lejano con vosotros! La mujer del César NO solamente tiene q ser honrada sino lo tiene a demostrar..

    Respon

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)