Declaració conjunta de Partits Pirates en suport a Wikileaks

Les filtracions d’institucions privades i públiques ajuden als mitjans de comunicació i a la ciutadania a supervisar fets rellevants per a la societat i el seu tarannà. Als últims temps, una comunitat web que ha estat proporcionant aquesta oportunitat d’inspecció pública, Wikileaks, ha estat atacada per mitjans de tot el món degut a investigacions preliminars referents a una de les persones implicades en el projecte.

Els mitjans, actuant com un quart sistema de justícia per la societat, no haurien d’assumir la responsabilitat de condemnar persones de cap crim, independentment de la gravetat, abans de la realització d’una investigació preliminar i un judici just en un jutjat. Aquesta és la base de la filosofia judicial occidental. Així, les amenaces directes o indirectes i l’assetjament contra persones involucrades en aquest cas són conseqüència directa dels mitjans, al no preservar el dret a l’honor, la presumpció d’innocència i la intimitat de tot acusat per tal de produir judicis justos. [Tots els actors han estat exposats a amenaces en aquest cas, no només en Julian Assange sinó també la demandant].

Així mateix, condemnem les amenaces de mort proferides per diversos membres de governs de tot el món contra els membres de Wikileaks, les quals demostren el poc tarannà democràtic dels nostres governants.

Degut a la cancel·lació del compte de Paypal de Wikileaks, ens sumem al boicot contra Paypal, motiu pel qual aviat cancel·larem el nostre compte Paypal de donacions i us convidem a fer-ho també. Recomanem llegir aquest article sobre alternatives a Paypal.

Volem agrair a tothom que ha ofert la seva col·laboració en la creació de rèpliques de Wikileaks per a mantindre el seu contingut disponible per a tothom, podeu veure un llistat d’aquestes a http://savewikileaks.net/another-wikileaks-address/ entre les que podeu trobar les de molts partits pirates d’arreu del món.

47 respostes a “Declaració conjunta de Partits Pirates en suport a Wikileaks”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)