Demanem la Creu de Sant Jordi per a Ana Méndez i Josep Jover

En els darrers mesos, una sèrie de sentències ha anat deixant en evidència la il·legalitat del cànon digital i la quantitat d’incorreccions que es van cometre en la seva elaboració. La darrera sentència dóna la raó a Nokia i a Dell, i hauria de suposar una porta oberta a la devolució del cànon cobrat indegudament no només a les administracions públiques, sinó també a empreses i, potser en alguns casos, fins i tot a particulars.

 

Tot això, però, va tenir un principi, una primera sentència que, emanada del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, posava contra les cordes la, fins aleshores, indiscutida i poderosa SGAE. El mèrit d’aquesta primera victòria correspon a Ana María Méndez, propietària de TRAXTORE, i al seu lletrat, Josep Jover Padró.

 

Contràriament al que molts poden pensar, l’autèntic perill del cànon no rau en el fet de gravar en una quantitat major o menor diversos suports digitals, ni l’arbitrarietat amb què el cànon havia estat calculat, ni en la complicitat (greu) dels diversos governs que ho han consentit i emparat, ni en el sobrecost que representa per a la transmissió de la cultura. L’autèntica perversió del cànon consisteix en el fet que considera tothom culpable a priori, vulnerant el principi constitucional de la presumpció d’innocència.

 

Per aquest motiu, sobretot per aquest motiu, Pirates de Catalunya, que des del primer moment ha celebrat i aplaudit la lluita d’Ana M. Méndez i de Josep Jover, considera que tots dos, per la defensa que han dut a terme d’aquest principi elemental, bàsic i irrenunciable, són mereixedors de la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat Catalana i els proposa per a tal distinció.

 

Si voleu col·laborar en la proposta, podeu remetre la següent carta al conseller de cultura, sigui per correu postal, sigui per correu electrònic.

 

——————————————————————————

 

[Model a enviar por correu electrònic a cultura@gencat.cat
o por correu a
Sant Honorat, 1-3
Palau de la Generalitat
08003 Barcelona (Barcelonès)]

 

Honorable Conseller de Cultura
Sr. Ferran Mascarell
Barcelona, març de 2011
Rebeu per la present la meva més respectuosa salutació.

 

En nom meu, em plau fer-vos a mans una proposta d’atorgament de la Creu de Sant Jordi 2011.

En els darrers mesos, una sèrie de sentències ha anat deixant en evidència la il·legalitat del cànon digital i la quantitat d’incorreccions que es van cometre en la seva elaboració. Tot això, però, va tenir un principi, una primera sentència que, emanada del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, posava en evidència la il·legalitat del cànon.

 

Res s’hagués aconseguit sense el valor cívic de la ciutadana Sra. Ana María Méndez i del seu lletrat el Sr. Josep Jover Padró. Ells han aconseguit allò que tothom veia impossible: que es canviés un model de recaptació indiscriminat on es perdia la presumpció d’innocència. Les dades complementàries del treball realitzat estan a la xarxa, juntament amb el seu currículum i altres dades de contacte.

 

A casa nostra, indubtablement, moltes podrien ser les persones mereixedores d’aquest guardó. En tot cas, pel que fa a la vessant de l’activisme en pro de la defensa del que és patrimoni i interès comú, aquestes han estat les persones que han encapçalat aquesta lluita, en nom de tots els ciutadans, i principalment de les empreses professionals i institucions. Entenc, respectuosament, Ana Méndez i Josep Jover són mereixedors d’aquest guardó.

 

Molt atentament,

 

Signatura
[Nom, cognoms, DNI]

21 respostes a “Demanem la Creu de Sant Jordi per a Ana Méndez i Josep Jover”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)