Dos dies abans de les eleccions a Bremen, confisquen els servidors del Partit Pirata alemany

Ahir, divendres 20 de maig, a les 9.15, en el marc d’una investigació policial, la policia criminal federal alemanya (BKA) va confiscar els servidors del Piraten Partei alemany. D’aquesta manera, el Partit Pirata alemany es quedava, dos dies abans de les eleccions al Land de Bremen, sense veu a Internet.

El motiu oficial pel qual aquest servidors han estat confiscats no té res a veure de manera directa amb el Partit Pirata alemany. Un dels molts serveis que els pirates alemanys posen a disposició de tots és una aplicació d’edició col·laborativa de textos, el piratenpad. A PIRATA.CAT fem servir en moltes de les nostres tasques aquesta eina facilitada pels companys alemanys i que ahir va quedar sense funcionament juntament amb tota la infraestructura IT alemanya.

Segons sembla, en un d’aquest textos fou publicada per tercers, i en cap cas per part del partit, una clau SSH que ha estat suposadament usada per atacar al grup energètic francès EDF. Sense previ avís, la policia confiscà, doncs, ahir els servidors del partit, actuació que segons el Piraten Partei fou totalment inecessària ja que ells mateixos haurien posat a disposició tota informació de que disposen sense haver d’arribar a aquest extrem.

Dos dies abans de les eleccions al Land de Bremen, el partit es quedava sense veua a la xarxa. Malauradament, i com també patim al nostre país, els partits alemanys sense representació parlamentària tenen una presència als medis convencionals gairebé irrisòria. El dany causat per aquesta acció és, doncs, difícil de mesurar en termes de vots. A més a més, es dóna la casualitat que molts dels acampats en la #spanishrevolution estaven fent ús, per organitzar-se, d’aquesta eina d’edició col·laborativa que, de cop, va quedar inservible i feu que la col·laboració i comunicació entre les diferents acampades fos més complicada.

Però algunes històries (i no només en els llibres) tenen final feliç. Sobretot les que construïm entre tots:

Gairebé en el mateix moment en què la BKA s’enduia els servidors, els pirates alemanys es posaren a treballar per reconstruir la infrastructura que els acabaven de robar. S’organitzaren per cercar equips substitutius, recuperar dades i començaren a treballar en la tornada a la xarxa. En nou hores, els companys alemanys tornaven a tenir un sistema que oferia els mateixos serveis que el divendres al matí. Els Pirates tornen a tenir veu (i vot) i tot plegat gràcies a feinada duta a terme de manera més o menys voluntària on cadascú va contribuir amb el seu granet de sorra.

Enviat per Anna Martí
(Traductora i intèrpret, treballa i viu
a Alemanya des de 2007)

15 respostes a “Dos dies abans de les eleccions a Bremen, confisquen els servidors del Partit Pirata alemany”

 1. Gerard Ruiz on

  Costa de no veure-hi mala fe per part de la fiscalia. El partit pirata basa molta de la seva estratègia en la xarxa, i confiscar els seus servidors ha de tenir un impacte molt gran (esperem que puguin restablir el servei rapidament). Hom es pregunta:

  * Per què s’intervé 2 dies abans de les eleccions?
  * Quan es van produïr els fets que s’investiguen?
  * Era realment necessari confiscar el material?

  Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)