El jutge denega les mesures cautelars sol·licitades pel regidor del Grup Municipal JSF Luis Serrano Cuadra

instancia-cautelares001

A Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), la Coalició Electoral Junts per Sant Feliu, formada per Pirates de Catalunya i Equo, lliura des de  juliol una dura batalla judicial després de ser denunciats tres dels seus membres pel regidor Sr. Luis Serrano Cuadra. Únic regidor electe que la coalició va aconseguir en les passades eleccions municipals, ha traït repetides vegades el codi ètic i el programa electoral pels quals va ser triat, i actua pel seu compte en cada ple municipal, defensant posicionaments i realitzant manifestacions públiques que van contra tot el que aquesta coalició defensa.

A l’abril, la coalició va  retirar la seva confiança al citat regidor, i més endavant es va iniciar  un expedient contradictori d’expulsió davant la gravetat de les seves  accions, que va culminar el juliol passat amb una assemblea de la coalició, en la qual els seus membres van acordar mitjançant votació l’expulsió del Sr. Luis Serrano Cuadra. Els motius són diversos, des  d’expressions a les xarxes socials molt inadequades respecte a la violència de gènere (“la violència és violència”, “en contra de la discriminació positiva a favor de les dones”), a votacions en el Ple municipal que anaven en contra del programa electoral (habitatge social…), un comportament personalista i poc democràtic, etc.

El regidor va contraatacar amb una demanda judicial per presumpta vulneració de drets fonamentals, demandant a Sonia MoyanoPau Taxonera -de Pirates de Catalunya-, i a Raúl Vaos (Equo Catalunya), amb una petició sobre mesures cautelars, encaminada a suspendre la seva expulsió, amb la finalitat de que l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat no li relegués a la condició de “regidor no adscrit”, i seguir  cobrant pel grup municipal. El dia 19 d’octubre de 2016 els tres membres de la Coalició Electoral Junts per Sant Feliu, víctimes de la  demanda judicial interposada pel regidor Sr. Luis Serrano Cuadra, van tenir notícia del resultat de la vista judicial de les mesures cautelars. L’Acte judicial (17/10/2016) –Peça separada de mesures  cautelars Nº 406/2016– és clar, denega les mesures cautelars i condemna en costes al demandant Sr. Luis Serrano.

Des de Pirates de Catalunya ens felicitem d’aquesta petita batalla guanyada, en el context d’un judici que serà llarg, costós i que afecta als implicats de forma  personal, quan tan sols defensen amb afany la democràcia en el si de la seva pròpia coalició electoral.

Més informació: Junts per Sant Feliu.

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)