El partit pirata de la Baixa Saxònia obté més de 50 representants

Reproduïm (i traduïm) el missatge que ens han fet arribar els nostres companys alemanys de Piratenpartei Niedersachsen:

Hola a tots,

El diumenge hi va haver eleccions locals a les ciutats i pobles de l’estat federal alemany de Baixa Saxònia (Niedersachsen), i els Partits Pirates de les ciutats i pobles respectius hi van participar. Globalment, sembla que es van guanyar més de 50 mandats, i que en algunes bandes es van millorar els resultats de les eleccions federals de fa 2 anys, la qual cosa és formidable donat el baix nombre de votants (nombres reals, no percentatges).
Cal tenir present que la Baixa Saxònia és un dels estats menys densament poblats d’Alemanya, fent que aquests èxits siguin encara més sorprenents. La major part d’aquest resultat és probablement gràcies als pirates locals en les respectives eleccions locals, així que són aquests els que mereixen la major part de les nostres lloances.

Això és important per al futur de dues maneres:

La setmana que ve tenim elecccions a Berlín, tant locals com a nivell d’estat (ja que Berlín és allò que s’anomena una Stadtstaat, o ciutat-estat). El PP Berlín estava a 6,5% a l’última enquesta, la qual cosa els posicionaria ben per sobre del llindar del 5% per entrar al parlament berlinès. És molt probable que els èxits de la Baixa Saxònia els donin una altra empenta.

El que és més important, de tota manera, és que aquests resultats situen el Piratenpartei Niedersachsen i el Piratenpartei Deutschland al mapa, en els pensaments dels ciutadans locals tant durant la campanya electoral com esperem també durant la feina als ajuntaments locals durant el període legislatiu. També hauria d’aixecar encara més la moral dels Pirates a Alemanya i a la resta de llocs, ja que demostra que podem aconseguir el suficient suport com per obtenir representació legislativa (fins i tot en un moment en què The Pirate Bay no surt a les notícies, i fins i tot per cossos polítics que semblen força allunyants dels llocs on es decideixen els grans temes en què nosaltres, al final, esperem influir), que treballar dur té la seva recompensa i que hi ha progrés en el procés de maduració del moviment.

Salutacions cordials des de Hanover

Us desitgem molta sort!

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)