El sistema europeu de monitorització de ciutadans, filtrat

El partit pirata alemany (Piratenpartei) ha filtrat uns documents secrets en els que es mostra els sistemes que vol implantar la Unió Europea per a monitoritzar els seus ciutadans. El sistema s’anomena INDECT.

Aquests documents descriuen com una vigilància completa podria (o hauria) ser implementada a Europa. L’ús de càmeres en circuit tancat, internet (les xarxes socials) i fins i tot l’ús de vehicles aeris no tripulats són mencionats com a fonts d’informació.

Es poden descarregar aquí:

11 respostes a “El sistema europeu de monitorització de ciutadans, filtrat”

 1. SiscoGarcia on

  No sé si començo a emparanoiar-me o què, però darrerament hi ha moltes notícies que fan pensar en el «Gran Germà» 🙁

  Esperem que la gent se n’adoni i pressioni perquè es tornin a posar les coses al seu lloc.

  Respon
 2. Papapep on

  Tal i com està la situació actualment, Sisco, crec que farà falta bastant més que “pressió” per recuperar el control de la situació i posar els lobbies i grups de poder al lloc que els pertoca. 🙁

  Cal moure’s i ràpid!

  Salut.

  Respon
 3. Cristian on

  Més que el “gran germà” són les “petites germanes” milers d’ulls repartits per tot arreu i amb formes molt diverses i aparentment menys temibles que el gran ull vigilant. El millor de tot és que ens vendran que és per la nostra seguretat.

  Estarem atents!

  Respon
 4. Lis retrofuturistic on

  Si el cyberpunk alertava d’això i la gent menyspreciava la literatura de ciència-ficció. Tot això ja estava explicat als gèneres distòpics (1984) i de cyberpunk, benvinguts al futur que ens hem construït.
  I parlant no es fa res, ens hem de moure de veritat.

  Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)