Equo i Pirates de Catalunya es comprometen a explorar una candidatura de confluència per a les eleccions catalanes

En unes jornades realitzades a l’Hospitalet de Llobregat, Equo i Pirates de Catalunya van acordar treballar per explorar una possible candidatura de forces i moviments progressistes per a les eleccions catalanes del 27 de setembre.

Les dues formacions consideren com a eixos programàtics clau el dret a decidir-ho tot de Catalunya i un procés constituent de base, sumat a un programa social contra l’atur i la pobresa, que transformi aquestes eleccions en un plebiscit social.

Aquesta confluència, en cas de realitzar-se i només sota aprovació de les respectives assemblees, haurà de tenir un clar codi ètic per als partits i els candidats, funcionar de manera transparent i una assemblea ciutadana per a la preparació del programa electoral i la presa de decisions. Les llistes es confeccionarien amb un sistema de primàries.

Aquest espai és obert a tots aquells moviments socials i forces polítiques que comparteixen aquests plantejaments, i no exclou la negociació amb altres forces polítiques que també s’estan posicionant de forma semblant.

2 respostes a “Equo i Pirates de Catalunya es comprometen a explorar una candidatura de confluència per a les eleccions catalanes”

 1. Joan on

  Això no és el que ja està fent procés constituent, podem i ICV? No tindria més sentit confluir amb els que ja estan confluint?

  Respon
  • Darío Castañé on

   Personalment trobo que confluir acceptant llistes planxa, llocs a dit i un posicionament polèmic respecte al dret a decidir seria contrari al nostre esperit. I ho dic sent regidor d’una confluència local amb aquests partits, però igual que cada ciutat és un món, Catalunya en conjunt és un altre.

   Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)