Iniciem la primera votació en les primàries obertes per a les eleccions al Parlament Europeu

Junt amb la Confederació Pirata, unió dels diferents partits pirata de l’Estat, hem obert avui, 10 de febrer, la primera votació de les primàries obertes, corresponent a les tres primeres posicions de la llista. Aquestes primaries són un procés transparent, obert i plenament democràtic per escollir a tots els candidats que composaran la llista per a les eleccions al Parlament Europeu de 2014.

En el procés participaran tant simpatitzants com afiliats dels partits de la Confederació Pirata, així com qualsevol persona major de 18 anys, resident a l’Estat espanyol i ciutadans europeus empadronats per votar a Espanya. Si ets afiliat ja t’haurà arribat un enllaç personalitzat per a votar. Si no és així, contacta’ns a partit@pirates.cat. Si no ho ets, pots registrar-te com simpatitzant i votant aquí.

En aquesta primera fase s’han presentat vint-i-quatre candidatures, tant d’afiliats com de ciutadans implicats. Estem oferint a tothom la possibilitat de participar plenament en la política reflexant així, a nivell intern, la seva defensa per la democràcia directa.

estock_commonswiki_139803_o-600x363

Aquest procés es realitza amb el sistema de votació de codi obert AgoraVoting. Podeu triar fins a tres candidats en ordre i el recompte es farà utilitzant Vot Únic Transferible (o VUT). El vot és secret, xifrat, públicament auditable i verificable. S’assegura el secret de vot inclús per als administradors del servidor; mitjançant un sistema criptogràfic de seguretat compartida basat en un sistema d’autoritats encarregades del recompte.

La votació es realitza en dues fases: l’actual per l’elecció dels tres primers candidats i una altra per a la resta de la llista, a realitzar a partir del 17 de març. La primera fase finalitzarà el proper diumenge 16 de febrer. El procés complet concluirà el 23 de març amb la presentació de la llista electoral completa durant la primera Assemblea General de la Confederació Pirata.

També estem treballant en el futur inici del procés de creació del programa obert, completant el programa unitari, acordat entre els partits pirata de tota Europa, amb continguts específics per l’Estat espanyol.

Vota! https://agora.confederacionpirata.org/
Més informació sobre la votació: https://agora.confederacionpirata.org/misc/page/faq

Pirates de Catalunya

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)