L’accés a Internet podria esdevenir dret social a Brasil

 

El senador brasiler Rodrigo Rollemberg (PSB-DF) ha presentat una iniciativa per incloure l’accés a Internet entre els drets socials establerts a la Constitució. Seguint els passos de Finlandia i Suïssa, si la proposta supera els tràmits, Brasil es convertiria en el tercer país que equipara l’accés a Internet als drets a l’educació, el treball o la vivenda.

Aquesta proposta tracta de posar solució a les desigualtats que van quedar de relleu arran d’una investigació portada a terme el 2007 per l’investigador Julio Jacobo Waiselfisz. L’estudi va mostrar que entre el 10% més pobre de la població, només el 0,6% tenia un ordinador amb accés a Internet, mentre que entre el 10% més ric, la ràtio pujava fins al 56,3%.

El parlamentari també creu que garantir altres drets fonamentals ja consagrats, com el dret a la informació, a l’educació, al treball i a la remuneració digna, depèn cada cop més de l’accés a les Tecnologies de la Informació.

Pirates de Catalunya, que recull al seu ideari la necessitat de fer arribar Internet a tothom, aplaudeix la iniciativa del senador Rollemberg i segueix amb interès el desenvolupament de la proposta.

Fonts:

10 respostes a “L’accés a Internet podria esdevenir dret social a Brasil”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)