Obrim primàries per a les pròximes eleccions catalanes

En reunió de treball extraordinària, la CA ha decidit endegar un procés de primàries com el que es va portar a terme l’any 2015, en una votació amb dues preguntes: una pel presidenciable (cap de llista de Barcelona) i una altra per ordenar la llista provincial (els primers cinc llocs, de l’1 al 5 a totes menys Barcelona, que seria del 2 al 5).

S’assumeix que les eleccions després del referèndum de l’1O es poden celebrar, com a molt aviat i només si guanya el No, el 26 de novembre d’enguany. Recordeu que per a presentar llistes caldrà recollir avals, el 0,1% del cens de cada província, des del moment en que es convoquin les eleccions oficialment.

A continuació en trobareu el detall del procés:

Calendari oficial
31 de juliol: convocatòria de primàries i inici de registre de voluntaris per completar llistes.
Del 31 de juliol al 3 de setembre: Presentació de candidatures i constitució de la Comissió Electoral.
4 de setembre: Proclamació provisional de les candidatures.
Del 5 al 9 de setembre: Termini per presentar al·legacions.
Del 10 al 14 de setembre: Resolució d’al·legacions.
15 de setembre: Proclamació definitiva de candidatures.
Del 16 de setembre a les 14:00 al 30 de setembre a les 23:59: Votació
Dia 1 d’octubre: Anunci oficial del resultat de les primàries.
Del 1 d’octubre al 22 d’octubre: Recollida de documentació de les persones candidates.

Com presentar candidatura o inscripció per a completar llistes

 • Candidatures: enviar correu a partit@pirates.cat amb DNI, província a on es vol concòrrer, nom i cognoms, així com biografia. Trobareu exemples a https://xifrat.pirates.cat/ideatorrent/idea/339
 • Voluntaris per a completar llistes: enviar correu a partit@pirates.cat indicant DNI, província preferida, nom i cognoms.

Sistema de votació
Davant les quatre circumscripcions electorals, una per província, de les eleccions:

 • L’Assemblea decidirà un/a candidat/a a President/a, que seria el número u de Barcelona perquè:
  • Barcelona província és l’única amb un tall efectiu del 3% per tenir representació.
  • Barcelona província és el territori amb més població.
  • El candidat de Barcelona província és considerat, tradicionalment, el candidat a President.
 • Es trien les llistes electorals per separat, a cada província.
 • Seran aquests quatre caps de llista, més el/la presidenciable, l’equip de la candidatura per a la campanya electoral.
 • Tots els candidats han d’assumir i complir el Codi Ètic de la candidatura.
 • Qualsevol candidat es pot presentar a les primàries d’una província que no és allà on vota. La llei electoral permet que una persona de Lleida es presenti per Barcelona, encara que voti a Lleida perquè és on està censada.

Per tant, es realitzaran les primàries de la següent manera:

 1. Es crearà un registre de participants, on els afiliats de Pirates de Catalunya seran membres de manera automàtica, sempre que vulguin.
 2. L’elecció es realitzarà mitjançant votació electrònica, amb possibilitat de punts de votació presencials si així ho consideren convenient les territorials de Pirates de Catalunya.
 3. Es realitzaran les següents votacions:
  1. Es triarà al/la presidenciable a través d’una primera votació comuna de tots els registrats.
  2. S’eligirá cadascuna de les llistes de les quatre províncies, per separat, en una segona votació. Els registrats podran votar únicament en la llista provincial en la qual resideixin, i en cas que actualment resideixin fos de Catalunya podran fer-ho en la de la província amb la qual se sentin més identificats, que hauran d’indicar en registrar-se.
  3. S’indicarà quines persones opten a ser caps de llista (número dos en el cas de la província de Barcelona), però no se separarà la seva elecció de la votació de la resta de llista provincial, per permetre que es pugui posicionar qualsevol contra tots els caps de llista o votar una persona de vàlua que no s’hagi proposat de nombre 1, però l’Assemblea consideri que és la més indicada, sempre que acceptés el lloc.
 4. Totes les persones podran presentar-se a presidenciable i a una de les llistes provincials que vulguin.
 5. Es fomentarà la participació femenina des de l’inici, amb l’objectiu de crear una cremallera, obligatòria per llei, aplicant el sistema “50 plus”, on si el lloc anterior és un home, el següent serà una dona, però en cas de ser una dona, el següent no necessàriament serà un home.
 6. En cas que una província no tingui candidats i suplents suficients per completar una llista, es podran usar voluntaris no votats en primàries, mantenint sempre el criteri de cremallera de sexes obligatòria per llei. Aquestes persones figuraran en els últims llocs de la llista, i/o com a suplents. En cas de no tenir prou gent, es farà un sorteig sobre els afiliats de cada província que no siguin voluntaris ni candidats i se’ls hi comunicarà la seva incorporació a la llista, que podran acceptar signant el document de candidat corresponent.
 7. L’últim lloc de cada llista provincial podrà ser una persona “destacable” a proposta de qualsevol persona de l’Assemblea. Serà la Coordinadora General de Pirates de Catalunya, en ser un lloc simbòlic, l’encarregada de contactar amb aquestes persones i fer-los l’oferiment.

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)