Parlar com un pirata, fer política com un pirata

Aquest 19 de setembre, com cada any, es celebra el Dia Internacional de Parlar com un Pirata, i els membres de Pirates de Catalunya ja ens estem preparant amb les nostres millors frases per enviar a tothom per la borda, arriar les veles i dir a tot “arrr!”. Però més enllà de l’anècdota i de l’evident naturalesa “friki” d’aquest dia, sí que ens dóna peu a parlar de què significa parlar i fer política com uns pirates.

Molts cops ens ho pregunten: què en penseu els pirates d’aquest tema? Com us posicioneu sobre aquest altre assumpte? Doncs bé, els Pirates actuem amb quelcom que creiem que manca a la política actual: coherència i senderi enfront dels interessos partidistes. Les nostres Tres Lleis Pirates ens preveuen d’actuar en contra dels Drets Humans, del nostre ideari o de les decisions de l’assemblea. Però les decisions d’aquestes assemblees es prenen en base a fets extrets d’un debat animat a través de les xarxes, de les trobades i de les nostres eines. No som un partit d’actuacions verticals impulsades des d’un comitè de direcció. Tots som caps, i a la vegada ningú ho és.

Significa això que els nostres principis, les nostres idees recollides a l’Ideari, són immutables? No ho creguéssiu pas. La nostra recent experiència en governs municipals, així com les negociacions en les anteriors conteses electorals ens han fet veure que necessitem pensar, readaptar-nos a un futur que ve en forma de canvis estructurals i socials que estan per venir. I per això hem engegat el nostre procés de reinici, el Reboot, on ens hem acabat centrant en tres documents a presentar al proper Congrés de Pirates de Catalunya: un document organitzatiu, un ideològic i un d’estratègic. En aquests tres documents reunirem el que ha de ser el nou Pirates de Catalunya, un partit jove, adaptat als nous temps i les noves idees, disposat a navegar per aigües complicades amb la bandera dels drets humans.

Aquest dia 19 parlarem com a pirates, però durant tot l’any actuarem com a pirates. Dins i fora de les institucions, al carrer i a la xarxa. Arrr!!!

parlar_pirata_01

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)