Pirates a les eleccions municipals 2011 al Camp de Tarragona

Pirates al Camp de TarragonaLes eleccions municipals s’aproximen i els Pirates del Camp de Tarragona ja estan apunt per defensar l’ideari pirata en les seves poblacions. Hem col·laborat amb aquells col·lectius municipals que defensen la participació activa de la població, una major transparència en l’administració i que han assumit l’ideari pirata.

Durant els últims mesos, hem estat elaborant el programa municipal, posant èmfasi en en les noves tecnologies, la transparència i la democràcia directa. Concretament a Tarragona conjuntament amb la CUP, a Reus conjuntament amb la CUP, a Alcover amb una llista d’independents sota les sigles de SI, i a Valls mitjançant l’Associació HackLabValls amb la CUP.

Per què Pirates de Catalunya és presenta a les municipals? Per què s’han fet aquestes col·laboracions? Els pirates protagonistes ens expliquen les seves motivacions:

Ferran Reyes, Tarragona

Ferran Reyes, Tarragona

Ferran Reyes: «Vam contactar amb la CUP passades les eleccions autonòmiques del 2010. Després dels primers contactes i de donar-nos a conèixer els nostres projectes, vam adonar-nos que les nostres metes més importants coincidien; aconseguir una democràcia més participativa i aplicar la transparència en l’administració. A més, la CUP de Tarragona duu a terme el seu programa de manera participativa per mitjà de jornades i ens van convidar a participar-hi, aportant, nosaltres, propostes pràctiques per a l’apartat de Noves Tecnologies amb finalitat social. Finalment vàrem decidir assembleàriament que seria interessant que Pirates de Catalunya es presentés, per mitjà d’independents, a la llista de CUP Tarragona.»

Iker Bilbao: «La principal motivació de presentar-m’hi és col·laborar en la representació de tots aquells pacifistes, independentistes i d’esquerres al municipi d’Alcover. L’ús de la tecnologia lliure és molt engrescador i participatiu i en gaudeixo força d’exercir-la. Així ho saben els meus amics i coneguts i sempre hi ha alguna excusa per jugar-hi, ja sigui des de una associació, un acte o una festa. Trobo que un ajuntament és l’entitat del govern més propera, més social. No volia trencar amb el meu passat apolític, però vaig trobar que la mandra no era bona excusa i no podia perdre l’oportunitat de treballar en un projecte tant proper.»

Jaume Margalló, Reus

Jaume Margalló, Reus

Jaume Margalló: «A Reus, va ser la CUP, mitjançant un amic meu que fa 4 anys que treballa en el projecte de la CUP per Reus, qui, quan ens vam presentar a les autonòmiques es va posar en contacte amb mi perquè li agradava molt el projecte que dúiem entre mans, i em va proposar de col·laborar per les municipals. Em van convidar a una de les seves reunions on vam posar en comú els nostres projectes, que en un 90% són coincidents, i des de llavors, participo activament en les seves reunions, per dur l’ideari Pirata a les seves assemblees. Els Pirates de Tarragona vam fer propostes TIC per al programa de les municipals que he dut i han rebut de bon grat. Així que esperem que aquesta col·laboració ens enriqueixi mútuament, i encara més, que enriqueixi a la ciutat; on creiem que seran ben vistes aquestes col·laboracions, perquè el ciutadà se senti més escoltat, actiu i respectat en la política municipal.»

Ferran Reyes: «A Ta rragona, i des de fa molt temps, s’està duent a terme un model de ciutat caracteritzat per la poca transparència, tant en les decisions com en els pressupostos i en la manca de sistemes de participació ciutadana. Es tracta un model de ciutat que no té en compte els ciutadans i usuaris que conviuen en ella.

Després de conèixer la proposta de la CUP, un projecte engrescador que vol incloure tots els sectors de la ciutat en la seva construcció, vàrem creure que era ideal que el recolzéssim i aportéssim el nostre granet d’arena a aconseguir-ho.»

Iker Bilbao, Alcover

Iker Bilbao, Alcover

Iker Bilbao: «A Alcover hem tingut govern d’una llista independent molts anys, una llista motivada per un grup de persones no associades a cap partit polític, que van poder trencar més de 20 anys de govern d’un únic partit. Van obrir un camí que d’altres seguim i confiem que algú nou continuarà: si vols canviar res no ho encomanis, fes-ho!

La llista municipal de Solidaritat Catalana a Alcover ha promogut l’existència d’una alternativa per al vot independentista i d’esquerres. Es dóna el cas que la llista integra membres d’altres partits d’esquerra (ERC, Reagrupament) que antigament s’havien presentat sota les sigles del seu partit. Tots compartim que cal que actuem en benefici del poble, posant-nos per sobre de les sigles. Es va debatre la possibilitat de presentar-nos com a marca blanca, per manca de temps no ha estat possible.»

HackLabValls: «Com a associació vallenca hem col·laborat en l’elaboració del programa municipal de la CUP de Valls, en l’apartat de noves tecnologies, ja que en els nostres objectius figura la promoció del programari i les xarxes de comunicacions lliures i difondre’l a la societat. Creiem que és totalment necessari que les administracions públiques, i en aquest cas l’ajuntament, doni exemple i faci ús del programari lliure, al mateix temps que promogui i garanteixi l’accés global a la Xarxa per mitjà d’infraestructures lliures i públiques. Així com també potenciar la participació ciutadana en la presa de decisions, mitjançant sistemes d’informació adequats als nostres temps i que permetin que les administracions siguin més transparents i properes al ciutadà.»

 

Notícies relacionades:

La CUP Tarragona obté el suport de Pirates de Catalunya:

 

8 respostes a “Pirates a les eleccions municipals 2011 al Camp de Tarragona”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)