Pirates de Catalunya presenta acusació particular contra el Sindicat de Mossos d’Esquadra, l’Agència Catalana de Protecció de Dades i el CESICAT

Arran de l’atac contra el servidor del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME), en el qual es van filtrar dades personals de 5.600 agents de la policia catalana, Pirates de Catalunya ha pres la decisió de presentar-se com a acusació particular contra els responsables del fitxer de dades filtrat del sindicat SME. Així mateix, s’estén l’acusació a l’Agència Catalana de Protecció de Dades, que, en virtut de l’article 156 de l’Estatut de Catalunya, té entre les seves funcions la verificació de les mesures de protecció adequades per a aquest tipus de fitxers electrònics, i el CESICAT, en tant que responsable de la seguretat de les dades personals de funcionaris de la Generalitat.

Entenem que, davant de casos com aquest, el modus operandi per defecte de les institucions judicials és actuar contra les baules més dèbils de la cadena, ignorant altres parts igualment responsables d’aquestes filtracions de dades personals, els responsables de garantir-ne la integritat i seguretat. En un moment que les grans empreses tecnològiques i estats són objectiu habitual d’atacs i filtracions de les seves bases de dades, com els recents casos de Turquia i Mèxic, entenem que el sindicat SME, l’APDCat i el CESICAT haurien d’haver complert amb la llei i per tant auditat i reforçat la seguretat dels seus sistemes i haver detectat que aquestes dades eren accessibles per qualsevol.

Des de Pirates de Catalunya volem deixar palès que el Sindicat de Mossos d’Esquadra i les agències acusades també són responsables d’aquesta violació fragant dels drets fonamentals, a més de generar un alt risc per a la seguretat ciutadana.

A més, aquest cas ha tornat a posar en el punt de mira al col·lectiu hacker. Volem deixar molt clar que aquest tipus d’accions no es poden considerar en cap cas accions pròpies del moviment hacker, més centrat en la recerca i l’aprenentatge. Tement l’enèsima furibunda reacció per part dels mitjans de comunicació contra aquest col·lectiu, hem decidit passar a l’acció i assenyalar a totes les parts responsables d’aquest fet, siguin per acció o per inacció, tot recordant que en la majoria de les intrusions la clau és la manca de prevenció.

Per tot això, en les pròximes hores presentarem davant dels jutjats la nostra denúncia a través de l’advocat Josep Jover, esperant que s’admeti a tràmit per poder presentar davant de la societat i de l’opinió pública en general, que en aquest tipus d’atac tan culpable és l’atacant maliciós com el responsable de garantir la seguretat dels sistemes i les dades, doncs ha permès que un fet tan greu hagi pogut passar a Catalunya. No hi haurà justícia si només es persegueix a l’executor i no al que ha permès, tenint els recursos, aquesta vulneració de la privacitat.

Pirates de Catalunya

Una resposta a “Pirates de Catalunya presenta acusació particular contra el Sindicat de Mossos d’Esquadra, l’Agència Catalana de Protecció de Dades i el CESICAT”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)