Pirates de Catalunya recolza la celebració d’una consulta popular sobre les zones blaves a Blanes

Versión en castellano más abajo

[Català]

Pirates de Catalunya es fa ressò de les més de 5.000 signatures individuals i de 14 Associacions de Veïns (AA.VV.) que han sol·licitat a l’Ajuntament una solució alternativa a la imposició de les noves zones blaves a Blanes. Concretament, s’han presentat 5.098 peticions, que superen els 4.612 vots que va obtenir el PSC (actual equip de govern de Blanes) a les últimes eleccions municipals.

No hi ha hagut participació ciutadana en la presa de decisions de l’equip de govern de Blanes. És especialment greu la resposta de l’Alcalde davant la queixa unànime dels veïns: “No s’ha permès participació de la ciutadania per temor al fet que aquesta rebutgés les noves zones blaves” (o dit d’una altra forma, per temor al fet que la voluntat de la societat civil sigués contrària a la de l’equip de govern).

Per si això fos poc, les AA.VV. han realitzat diverses propostes alternatives (zones verdes, rescat d’una part de les noves places) i totes elles han estat rebutjades en ple per l’Alcalde, sense el més mínim intent de negociació amb l’empresa concessionària SABA.

Des de Pirates de Catalunya sol·licitem a l’Ajuntament de Blanes que escolti les reivindicacions veïnals i engegui una consulta popular en la qual els veïns puguin decidir sobre el destí del seu municipi.

 

zones_blaves_Blanes

Les noves zones blaves de Blanes

———————

[Castellano]

Pirates de Catalunya apoya la celebración de una consulta popular sobre las zonas azules en Blanes

Pirates de Catalunya se hace eco de las más de 5.000 firmas individuales y de 14 Asociaciones de Vecinos (AA.VV.) que han solicitado al Ajuntament una solución alternativa a la imposición de las nuevas zonas azules en Blanes. Concretamente, se han presentado 5.098 peticiones, que superan a los 4.612 votos que obtuvo el PSC (actual equipo de gobierno de Blanes) en las últimas elecciones municipales.

No ha habido participación ciudadana en la toma de decisiones del equipo de gobierno de Blanes. Es especialmente grave la respuesta del Alcalde ante la queja unánime de los vecinos: “No se ha permitido participación alguna de la ciudadanía por temor a que ésta rechazase las nuevas zonas azules” (o dicho de otra forma, por temor a que la voluntad de la sociedad civil fuera contraria a la del equipo de gobierno).

Por si esto fuera poco, las AA.VV. han realizado diversas propuestas alternativas (zonas verdes, rescate de una parte de las nuevas plazas) y todas ellas han sido rechazadas de plano por el Alcalde, sin el más mínimo intento de negociación con la empresa concesionaria SABA.

Desde Pirates de Catalunya solicitamos al Ajuntament de Blanes que escuche las reivindicaciones vecinales y ponga en marcha una consulta popular en la que los vecinos puedan decidir sobre el destino de su municipio.

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)