Pirates de Catalunya us ajuda a reclamar la devolució del cànon de la SGAE

Pirates de Catalunya anima a totes les empreses i administracions públiques, a reclamar el que és seu.

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat dijous 21 d’octubre de 2010 va dictaminar que l’aplicació indiscriminada del cànon digital a Espanya no és conforme al Dret Europeu. En la sentència del cas Traxtore diu que professionals, empreses i institucions públiques queden directament excloses del pagament del cànon i que poden reclamar els pagaments indeguts ja efectuats.

Creiem que tant les empreses com els ajuntaments tenen el deure moral, i les administracions públiques l’obligació legal, de reclamar els diners que, per delegació de la ciutadania, administren.

Hem de tenir en compte que, en el cas de les administracions públiques, es tracta de diners dels contribuents, i no són pas pocs. En aquests casos, és pel bé públic que cal que es reclamin les quantitats indegudament recaptades per les entitats de gestió en concepte de cànon digital.

Es pot exigir el cànon digital dels productes tecnològics adquirits per cada empresa/administració pública des de gener del 2000, data en que es va començar a exigir aquest impost de caràcter públic en favor de les entitats de gestió.

El procediment per a fer la reclamació és l’enviament d’un document on es requereix, per un mitjà fefaent -com un burofax-, la devolució dels ingressos indeguts a cadascuna de les entitats de gestió que les han recaptat.

Per tal de facilitar el tràmit, Pirates de Catalunya us proporciona un model del document de Reclamació devolució del canon digital a enviar.

55 respostes a “Pirates de Catalunya us ajuda a reclamar la devolució del cànon de la SGAE”

  1. Jaume Nin on

    Tot el meu recolzament en la vostra singladura i, sobre tot, CANYA A LA SGAE. Que aquesta trepa de lladres sàpiguen que no tenen impunitat. Ara caldrà seguir amb els particulars.

    salut i llibertat

    Respon

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)