Pirates internacionals donen suport al Referèndum de Catalunya

Pocs dies abans de l’anunci de la data i pregunta del referèndum d’independència, aquest continua sumant recolzaments. Pirates de Catalunya, partit amb dos regidors propis a Igualada i Lleida i que participa en dinou grups municipals, que sumen quaranta-quatre regidors arreu del territori, ha aconseguit nous suports internacionals dins del moviment pirata, present a més de quaranta països.

Els suports més destacats són els de l’eurodiputada del Partit Pirata alemany, Julia Reda, i els dels membres del parlament del Partit Pirata islandès, Oktavia Hrund i Smári McCarthy, entre altres, mitjançant el Pacte Nacional pel Referèndum.

Julia Reda a la celebració del dia del domini públic – Original: Wikimedia

 

L’eurodiputada Julia Reda ha reafirmat el seu suport declarant “Pel que fa a un referèndum català, estic a favor del dret a l’autodeterminació dels pobles. El Partit Pirata pretén enfortir els fonaments de la democràcia i promoure més democràcia directa, així que donem suport a reivindicació dels catalans que han de tenir l’última paraula sobre si Catalunya ha de romandre com una part d’Espanya o no, independentment del resultat que sortís d’aquesta votació. Hauria de ser assumpte dels catalans decidir el seu propi futur, així que penso que hi hauria d’haver una votació lliure i espero que Espanya atorgui aquesta possibilitat. En relació a la reticència d’Espanya a concedir el referèndum a Catalunya, espero que els governs d’Espanya i de Catalunya puguin establir un diàleg productiu i arribar a un acord amb una solució política. És important que conflictes com aquest es resolguin diplomàticament.”

Pirates de Catalunya referma així el seu compromís amb el referèndum, que defensa des del seu arrelament a Catalunya l’any 2010, amb permís o sense de l’Estat espanyol. El partit ja està treballant en la seva pròpia campanya proparticipació “Decidim-ho Junts”, on es posa com a objectiu que el Referèndum d’Independència sigui el referèndum de tots, tant els del sí com els del no.

Pirates de Catalunya

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)