Primer assalt

Ahir vam passar la nostra primera nit electoral, després de set setmanes de feina intensa des de la inscripció formal del partit, havent invertit menys de 1.200 euros en la campanya i havent patit l’ostracisme més rigorós dels mitjans de comunicació tradicionals durant aquestes dues setmanes.

Els resultats han estat modestos: 6.489 votants, 0,21%. No és senzill constituïr una candidatura i encara menys ho és aconseguir entrar al parlament a la primera sense ensenyar pit i cuixa.

Aquestes primeres eleccions ens han servit per passar d’un petit grup inicial a un veritable equip de treball, amb presència a tot el territori català. Ens han quedat moltes iniciatives al rebost i no dubteu que les farem servir de cara a les municipals.

No tenim cap deute, a diferència d’altres grups extra parlamentaris, i no cal dir que de TOTS els grups parlamentaris. Això en si mateix ja és un èxit de gestió i transparència.

Sense atabalar-vos més, agraïm a tothom l’esforç realitzat les passades setmanes. Aviat farem la nostra primera assemblea, us convidem a participar-hi i ajudar a obrir via per a la democràcia directa a les municipals.

Endavant, Pirates!

32 respostes a “Primer assalt”

 1. Rick on

  Felicitar-vos a tots per l’esforç que heu fet.

  A tot això no estaria de més dir que… hem perdut.

  D’altra banda… algú s’ha fixat que els vots en blanc gairebé podrien obtenir representació parlamentària?

  Respon
 2. Jaume on

  Us he dona’t el meu vot pero crec que us ha faltat més presència a mitjans. No dic fer una campanya a mitjans convencionals pagant, és més fer campanya per tenir repercussió a internet.

  Treballo a una agencia de publicitat i crec que si contacteu amb alguna us farien una campanya gratis, estic segur, us heu de moure per aqui. Ho dic desde la meva ignorància.

  Respon
 3. Toni on

  Per primera vegada he votat convençut del que votava. He deixat enrera votar per temes d’esquerres o dretes, centres o centre-dretes, … Això ja no te futur. Hem de fer arribar les idees de Pirates de Catalunya.
  Sóc l’únic que ha votat a la meva població, Altafulla ( Tarragonés ). No m’ha donat temps material per a donar a conèixer el partit a molts amics que segur que ens votarien, però prometo fer-ho en un futur.
  El que si que tothom em comenta quan dic que us he votat és: Pirates ? El nom penso que és un punt en contra per a la gent del carrer … Associen Pirates a altres coses. Què en penseu al respecte ?

  Respon
   • Toni on

    Totalment d’acord, conec el moviment a tota Europa. Lògicament, no es pot anar canviant el nom d’un partit segons els gustos, però crec que és important saber les reaccions de la gent per saber com actuar.

    La gent està acostumada a votar a partits amb inicials ( PP, PSC, CIU, … ) i que tenen cara d’un polític i que juguen amb molts colors als seus cartells i logos.

    Només m’agradaria aclarir que em de sumar a la dificultat que s’ha de lluitar contra uns mitjans de comunicació ‘amb tendències’, els costums de la gent i una potència de màrketing per part de molts partits.

    Doncs res, espero que tothom vagi deixant comentaris amb crítiques constructives i opinions per al futur.

    Respon
 4. Dani on

  Hola, estaría bien que pusieseis la cantidad recaudada con las donaciones para una mayor transparencia.

  También me gustaría que eliminaseis PayPal como sistema de donación por su reciente “abuso” en el caso Wikileaks de los que han cancelado su cuenta.

  Por pedir que no quede… Y por supuesto, felicitaros por haber conseguido 6500 votazos, parece poco pero sé que dentro de 20 años aún se hablará de esto, y es que dentro de 20 años el voto útil será el voto Pirata.

  Por suerte, el Partido Pirata no tiene que esconderse de los “cables” que ahora salen a la luz, no tienen las manos manchadas de sangre de ninguna guerra, y sus votantes nunca permitirán que eso suceda. Sólo hay que dar un pequeño gran salto para que cuando la gente vea la papeleta no se rían ni piensen que sus votantes somos unos cuantos freaks.

  Toca una gran labor de pedagogía de aquí las municipales, algo que por suerte ya sabemos 6500 personas. Personas que extenderemos el germen de la libertad por allá por donde pisemos.

  Ojalá todo vaya viento en popa!

  Saludos y Força Pirates!

  Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)