Proclamada la candidatura de Pirates de Catalunya a la província de Girona

Aquest dimarts 1 de setembre han sortit publicades les candidatures proclamades per a les eleccions del 27 de setembre a Catalunya. Després del període de recollida d’avals, obligatori per a totes les formacions polítiques extraparlamentàries que desitgin presentar-se a les eleccions, i del període de revisió i compensació de les signatures errònies o il·legibles segons la Junta Electoral Provincial, la candidatura de Pirates de Catalunya – Per Decidir-ho Tot (PIRATA.CAT / XDT) a Girona tindrà presència en aquestes eleccions després d’haver recollit les signatures necessàries. El partit ha pres la decisió de no presentar avals per Barcelona, Tarragona i Lleida per tal de no perjudicar a altres partits extraparlamentaris que podrien veure’s perjudicats en cas d’haver signatures duplicades entre formacions, que serien detectades i descartades a totes les candidatures malgrat que Pirates no hagi assolit el mínim.

La recollida d’avals prèvia a les eleccions és un requisit obligatori per als partits sense representació parlamentària a qualsevol de les cambres representatives, tal com es recull a la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (LOREG), arran d’una modificació vigent des del 30 de gener de 2011 amb el vot favorable de CDC i Unió. Aquest procediment, que obliga a aquestes formacions a recollir les signatures del 0,1% del cens electoral de cadascuna de les províncies, és clarament discriminatori envers les formacions petites, que han de destinar recursos i temps en recollir aquests avals mentre les formacions amb algun tipus de representació en queden exemptes. La situació d’excepcionalitat d’aquestes eleccions, així com les dates de convocatòria i de recollida d’avals, i la manca de voluntat política del govern de la Generalitat per tenir una llei electoral pròpia han jugat en contra dels objectius de Pirates de Catalunya.


Una candidatura per la democràcia directa

La candidatura de Pirates de Catalunya – Per Decidir-ho Tot té com a objectiu principal donar a conèixer les idees i principis d’actuació del Moviment Pirata, així com obtenir representació al Parlament de Catalunya per poder dur aquestes polítiques a l’àmbit català. Té com a eixos principals els propis del Moviment Pirata, com són la defensa dels drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans, la defensa de la transparència a les institucions públiques, l’accés universal a la cultura i la transició cap a una societat del coneixement on Internet es consideri un mitjà de comunicació igual als mitjans ja existents com son la ràdio, la televisió o la premsa escrita.

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)