Publicada votació a l’IdeaTorrent: Iniciativa per la Democràcia Participativa

A inicis d’any es va iniciar una iniciativa entre diferents partits i col·lectius que promouen la democràcia participativa o directa, de cara a les eleccions municipals, així com les generals de 2012. Dario Castañé ha representat Pirates de Catalunya durant les negociacions i ha participat en l’elaboració d’un text que, creiem, és compatible amb la ideologia pirata.

Tanmateix, sou vosaltres, els afiliats, els qui teniu l’última paraula. Perquè us hi pronuncieu amb caràcter vinculant, hem publicat una votació a l’IdeaTorrent, el nostre Sistema per la Participació Ciutadana, fins dissabte, 12, a les 20.00.

Aquí teniu la votació a l’IdeaTorrent. I aquí, el resum del procés en paraules de Dario Castañé, així com el text que cal votar per decidir si ens adherim al manifest:

Totes les agrupacions que han participat defensen el dret de decidir-ho tot mitjançant la democràcia directa, i són:
Pirates de Catalunya: https://pirates.cat/
Partido Pirata: http://partidopirata.es/
Escons en Blanc: http://www.esconsenblanc.org/
Asamblea de Votación Electrónica: http://laave.org/
Partido de Internet: http://www.partidodeinternet.es/
Wikipartido: http://wikipartido.es/index.php?title=P%C3%A1gina_Principal
Democracia Participativa: http://democraciaparticipativa.net/
Red Democrática: http://www.reddemocratica.net/
Decisión Ciudadana: http://www.decisionciudadana.es/
Democracia Directa Activa: http://www.democraciadirectactiva.org/
Partido para la Regeneración de la Democracia en España: http://www.partidoprd.com/
Plataforma Democracia Directa: http://pdemocraciadirecta.blogspot.com/
I ciutadans que participen per iniciativa pròpia, molts provinents de moviments assemblearis, ciutadans, etc.

Hem treballat per veure els punts en comú de tots, així com definir les formes de col·laboració a diferents nivells, des de la concurrència a les eleccions a possibles noms, logotips, etc., sempre deixant clar des de Pirates de Catalunya que sou les bases les que decidiu.

Així, després de cinc setmanes de feina, hem assolit el següent manifest i que volem fer-vos arribar, amb l’únic objectiu de conèixer la vostra opinió i si voleu que continuem endavant amb aquesta iniciativa:

——–

Ahora, por primera vez, disponemos de medios que permiten la democracia plena. La sociedad civil del siglo XXI somos la más preparada que ha existido. Sin embargo, vivimos en una falsa democracia; imperfecta, asimétrica, corruptible, sujeta a intereses ilegítimos y que no nos representa. Es tiempo de una profunda regeneración democrática.

Las personas, grupos, asociaciones y partidos que suscribimos el presente manifiesto queremos que se devuelva al ciudadano el lugar decisivo en la elección y el control de las decisiones que nos afectan, comprometiendonos a llevar a cabo, dentro de cada ámbito de actuación:

La participación ciudadana directa en la toma de decisiones de los órganos de gobierno en los niveles local, provincial, autonómico y estatal.

La participación ciudadana directa en la propuesta y aprobación de normas jurídicas en los niveles local, provincial, autonómico y estatal.

Introducir mecanismos para el control y supervisión ciudadanos sobre la actividad del poder ejecutivo y legislativo.

Transparencia en el funcionamiento de la Administración Pública, mediante el libre acceso a las cuentas y procedimientos públicos.

Defender que el interés general prevalezca sobre intereses de grupos de presión en los asuntos que involucren al poder ejecutivo, legislativo y judicial.

Promover la independencia del poder Judicial.

Condenamos el uso de la violencia y promulgamos el uso del diálogo para la consecución de objetivos políticos.

Si crees que el futuro nos pertenece, que deberíamos tener control sobre él, que otra sociedad mejor es posible, hagamos historia. Hagamos nuestra la democracia.

21 respostes a “Publicada votació a l’IdeaTorrent: Iniciativa per la Democràcia Participativa”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)