R-evolució social en Espanya – #spanishrevolution

(Versió en anglès)

Som Pirates de Catalunya (PIRATA.CAT), el partit pirata de Catalunya, Espanya. Com possiblement sabreu, el passat diumenge hi va haver protestes per una Democràcia real a Espanya, només una setmana abans de les nostres eleccions locals (i algunes regionals), el 22 de maig.

Aquí teniu un resum de la situació actual de l’acampada de Barcelona de mà del nostre portaveu:

Hola a tothom,
He estat acampat la passada nit a Barcelona, fins les 05:15 de la matinada, llavors he tornat a casa per a escriure l’acta de l’Assemblea que vàrem fer ahir a les 4 de la tarda.

Diumenge passat vàrem tenir protestes per una Democràcia Real arreu d’Espanya (58 ciutats), amb més de 100.000 joves reclamant transparència, participació ciutadana, prou retallades socials…

Després de la protesta de diumenge, 50 persones varen acampar a Madrid. Ahir dilluns, 12 ciutats més es varen afegir a l’acampada de protesta.

L’hora punta va ser a les 11 de la nit on hi havia 2.000 persones a Madrid i unes altres 200 a Barcelona.

A Barcelona hi havia 80 persones acampades a Plaça Catalunya (la plaça central de Barcelona) la passada nit, i avui se n’esperen moltes més. Ens hem organitzat en diferents equips per fer aquesta tasca més senzilla.

Hi ha pirates catalans participant en tots aquests moviments socials (malestar.org, DemocraciaRealYA , #nolesvotes) i també a les acampades de protesta. També vaig poder veure un dels candidats del Partit Pirata de Madrid i jo he aparegut en dos dels tres diaris més grans de Catalunya (jo sóc el 2n candidat per Barcelona).

Per organitzar-nos, estem utilitzant piratenpad (gràcies al Partit Pirata alemany, PiratenPartei), Mumble, IRC, grups de Facebook, Doodle, Twitter, una aplicació simple de votació (creada pel CTO de Pirates de Catalunya) sense necessitat de registre que compta amb un sistema antifrau, etc.  Estem utilitzant tot d’eines necessàries per a compartir informació i per a ajudar en la organització i la presa de decisions.

Els Pirates catalans hem estat tractant de difondre l’ús de les TIC en els moviments socials, perquè puguem aprofitar aquests recursos per a construir organitzacions horitzontals.L’Ajuntament de Barcelona ha tancat les xarxes wifi obertes a la zona i ha aturat la retransmissió de webcams que apuntaven a Plaça Catalunya. La gent està fent torns amb telèfons, portàtils amb Internet 3G, a l’hora que estem cercant la manera de carregar tots aquests aparells sense utilitzar un generador dièsel (ja que no està permès per llei).S’han apropat 50 policies i un equip de neteja a la plaça, però hem pogut evitar que ens desallotgessin mostrant la nostra bona fe, autoorganització i un munt de trucs legals per eludir la llei:

  • No estem acampant, estem asseguts al terra.
  • No estem fent una protesta il·legal. Estem en grups de 19 persones, ja que grups de menys de 20 persones no està considerat concentració il·legal.
  • No estem dormint al carrer, nomes estem descansant.
  • I així, successivament…
S’han creat 3 torns per a mantenir la plaça plena de gent (entre el 80 i 90% sense dormir en tota la nit).A Madrid, els varen desallotjar al voltant de dos quarts de sis del matí; no obstant, estan planejant acampar en un altre lloc. A més, hi ha 300 persones en una protesta davant la ambaixada Espanyola a Londres.L’equip legal està treballant per trobar buits legals a la llei espanyola i mantenir les protestes en marxa. No podem utilitzar tendes de campanya per què això seria considerat acampada il·legal, no podem fer foc, no podem beure alcohol al carrer, no podem estar en grups de més de 19 persones…Les protestes depenen del bon temps; afortunadament, a Espanya, tenim més de 225 dies assolellats a l’any.

Escampeu-ho i feu que #spanishrevolution sigui TT arreu del món!

És genial formar part d’una R-evolució: qui és el següent?

Parlem aviat!

Pirates de Catalunya
https://pirates.cat

Seguiu-nos a través de Facebook i Twitter.

Si teniu qualsevol dubte, o si voleu contactar amb nosaltres, ens trobareu a partit@pirates.cat.

 

42 respostes a “R-evolució social en Espanya – #spanishrevolution”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)