Super any electoral alemany

Aquest any es cel·lebra l’anomenat super any electoral a Alemanya. Durant aquests dotze mesos tindran lloc 9 eleccions a diferents Lands, ajuntaments i altres administracions alemanyes, entre les quals destaquen les eleccions als Lands Baden-Wurtemberg, Saxònia-Anhalt, Renània-Palatinat, les eleccions municipals a Hessen així com a les ciutat-estat d’Hamburg, Bremen i a la Càmera de Representats de Berlín.

Un cop paït el primer trimestre del super any electoral, aquí us fem cinc cèntims del què ha passat.

A Baden-Wurtemberg, un Land governat durant 58 anys pels demòcrata-cristians del CDU, els Pirates alemanys (http://www.piratenpartei.de/) van rebre 103.392 vots que es tradueixen en un  2,08% dels vots vàlids emesos (http://www.landtagswahl-bw.de/). El Partit Pirata alemany es situa doncs en aquest Land com a segona força extraparlamentària i a només 0,7 punts del partit Die Linke que és soci de govern a la Càmera de Representants de Berlín. A més a més, en aquest Land ha tingut lloc un fet històric ja que, per primer cop en tota la història federal, un Land serà regit pels Verds.

A les eleccions a la ciutat-estat d’Hamburg els Pirates alemanys es situaren com a primera força extraparlamentària després de rebre 73.126 vots que es tradueixen en un 2,1% dels vots totals (http://de.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCrgerschaftswahl_in_Hamburg_2011).  En el barri de St. Pauli, els companys alemanys fins i tot van traspassar la frontera del 5% de vots necessaris en la legislació alemanya per entrar al Parlament assolint un formidable 10,8% i es situaren com la quarta força política.(http://stadtteilreporter-st-pauli.abendblatt.de/Allgemein/st-pauli-hat-g…) (http://www.hamburg.de/hamburg-wahlen/).

A les eleccions municipals de Hessen els Pirates alemanys han assolit posicions en diferents administracions (http://wahl.hr-online.de/home/index.html). A ciutats tan importants com Frankfurt, Darmstadt o Kassel  els Pirates han obtingut representació. En concret, dos representants a cada municipi esmentat. En total, i esperant els resultats oficials definitius, el Partit Pirata alemany ha aconseguit uns 31 representants a diferents municipis i administracions d’aquest Land. (http://wahl.hr-online.de/e/S611000.html). A totes les llistes on s’han presentat han aconseguit representació i com bé diuen al lloc web del partit: hem arribat, per quedar-nos (http://www.piratenpartei.de/Pressemitteilung-110401-Gekommen-um-zu-bleiben).

És remarcable que en les eleccions municipals de Kassel (Hessen) els pirates alemanys van assolir un 2,7% dels vots, fet que possibilità que aquests es situessin per davant del Partit Liberal, partit que governa en coalició la República Federal d ‘Alemanya (http://wahl.hr-online.de/e/S611000.html).

A més, cal destacar les candidatures presentades tant al Land de  Saxònia-Anhalt com al de Renània-Palatinat on els Pirates reberen un 1,4 i un 1,6% respectivament.

Aquest resultats del país germà ens indiquen que remem entre tots en la bona direcció. A les municipals catalanes piratejarem els ajuntaments.

Arrr!!!!!

 

Col·laboració de l’Anna Martí

8 respostes a “Super any electoral alemany”

  1. Florian Schuster on

    En la provincia de Bajo Sajonia (alem.: “Niedersachsen”) t’bien tendrémos elecciones municipales. La fecha es 11 de septiembre de 2011.

    Nuestra revolución es lenta, no es como la francesa. Pero la nuestra es muy profundo y por eso tendremos que luchar para que nuestra privacidad queda muy bien protegida.

    Respon

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)