Temps de campanya

Aquest cop ens ha agafat ben en pilotes. I a sobre, ara vénen amb que hem de tornar a fer la comèdia dels maleïts avals, però amb la meitat de temps. No tenen vergonya! Jo ja us ho vaig dir a l’abril que això passaria, però, com sempre, ningú no em va fer ni puto cas. Estava claríssim que era la jugada perfecte per a qui ja saps. Sí, tu sempre ho endevines tot…

Deixeu-vos de picabaralles i posem-nos a treballar.
Jo us aviso que no m’hi podré dedicar gaire aquest cop. M’estic preparant per presentar-me a unes oposicions que comencen a principis d’any.
Vaja, tant criticar el govern i ara resulta que també vols ser funcionari.
Doncs jo estic de vacances per Europa des del dilluns que ve fins el 18 de novembre. Ho sento però si no ho faig perdo tots els diners dels vols i la meva xicota em mata.
Bé, almenys et presentaràs com a candidat, espero.
D’acord però, de fet, allò que sempre ens fa falta són dones, per la qüestió de la paritat. A veure, aixequeu la mà els que us pogueu comprometre a fer alguna tasca per a la campanya.

Doncs endavant, a partir de demà ja podeu començar a recollir avals.

Perdoni, senyora. Som de Pirates de Catalunya. No, no és una broma. Som un partit que defensa la democràcia líquida i la transparència. Sí, senyora, molt bo l’acudit: si es líquida, ha de ser forçosament transparent! Però no del tot cert, pensi en la tinta xinesa. Doncs vet aquí que els partits grans ens volen fotre i ens exigeixen que recollim 6.000 avals per poder-nos presentar a les eleccions. Si li sembla bé, es pot emportar uns fulls d’aquests i demanar a les seves amigues del casal que també signin.

Que per què ens diem pirates? Miri, li dono un fulletó que explica molt bé el que defensarem si entrem al Parlament.

I vostè, senyor, diu que ja ha sentit a parlar de nosaltres? Espero que bé. Gràcies per recolzar-nos. No, la Penélope Cruz encara no s’ha afiliat al partit, què més voldríem!

Quants avals tenim, ja? Encara ens en falten el 40%? Doncs tan sols ens queden tres dies per entregar-los.

Que a Tarragona creieu que és millor deixar-ho córrer i anar en coalició amb els TIC? És que us heu begut l’enteniment? I qui són aquests? Un altre partit d’informàtics? No, Tortosins Independents i Catalans.

I de candidats com anem? Jo li vaig fer signar el full a la meva tieta, garantint-li que era per demanar que pugessin les pensions. Doncs el meu besavi, que havia estat de la CNT, em va demanar per firmar ell mateix, però li tremola tant el pols que semblava que la signatura fos falsificada. Total, que vaig haver de firmar jo per ell.

Creieu que comprovaran les signatures una per una? Quin estrès!

Ja heu encarregat les samarretes, els pins i els cartells? Nosaltres necessitem 50.000 flyers per posar a les bústies. 50.000? Si penseu empaperar la ciutat, serà més fàcil que ho feu amb cartells. És que tenim un afiliat molt trempat que està a l’atur i està disposat a dedicar-se el temps que calgui per distribuir-los a totes les cases. Però si el vostre poble tan sols té 6.000 habitants!

Per cert, quin pressupost de campanya tenim? Encara no ho sabem, uns 3.000 euros, potser. L’altre dia vaig llegir que el Romney es gastarà uns 3.000 milions de dòlars en la seva campanya. Us imagineu quants cartells i samarretes podríem comprar amb 3.000 milions de dòlars? Amb aquests diners no caldria comprar res d’això, podríem comprar directament tots els escons del Parlament. Va, pareu de dir bajanades i comenceu a moure les xarxes socials, que d’això en sabem més que la competència. Es tracta que cadascú obri deu o vint comptes i ens tuitegem i retuitegem qualsevol missatge que posi “Pirates”.

Ah, i heu de fer venir tots els amics i coneguts a la festa del segon aniversari. Aprofiteu per portar els avals i candidatures que hagueu recollit. Per cert, com anem d’avals? A Girona i Barcelona anem sobrats, però algú hauria d’anar a ajudar als de Lleida, que sols no hi arribaran.

Que en penseu d’oferir els avals que ens sobrin a algun altre partit que no en reculli prous? I ara, segur que encara diuen que som uns prepotents. I a més a més no estic segur que sigui legal.

Creieu que doblarem els vots de les darreres eleccions? Si no es així, jo ho consideraria un fracàs. Ja comencem! Entre aquesta conya de la in, inde, inde-pen-dèn-ci-a i que els independentistes de veritat es presenten aquest cop com a partit, si aconseguim no baixar, ja ens podem donar per satisfets.

Hem rebut una enquesta en la qual ens pregunten si estem d’acord amb la política macroeconòmica del govern d’apujar els impostos a fi i efecte de reduir el dèficit, de manera que augmenti la credibilitat del país en els mercats financers, per tal que baixi la prima de risc i així torni a fluir el crèdit i augmenti l’activitat econòmica, la qual cosa reduirà l’atur, i evitarem en darrer terme que haguem de demanar el rescat a la Unió Europea i acabem com Grècia? Hi diu alguna cosa d’això el programa electoral? Doncs contesteu que aquestes coses nosaltres les decidirem per democràcia directa. Genial!

També ens pregunten què pensem fer, si entrem al govern, en el tema de les hipoteques, els desnonaments i la dació de l’habitatge? Digueu que organitzarem un referèndum. Ara que ho esmentes, a mi un periodista em va preguntar quina és la nostra posició sobre la independència, la sobirania i el referèndum. Jo li vaig contestar que d’entrada Pirates de Catalunya està a favor del dret a decidir i de l’autodeterminació dels pobles, però no necessàriament a favor de la independència de Catalunya modalitat “voteu-me i confieu en mi”. Però no em devia entendre bé, o jo em vaig fer un embolic, perquè al final ha escrit que estem a favor del dret a decidir l’autodeterminació per convocar un referèndum sobirà i aconseguir la independència. Sí, un embolic. Estic força segur que jo no vaig dir exactament allò que ha escrit. No, crec que no era de TV3. I no em fumeu a mi les culpes; jo vaig enviar un missatge a la llista de campanya demanant que us pronunciéssiu urgentment sobre aquesta qüestió i no va contestar ningú. Ara que ho dius, és veritat, però jo és que fa una setmana que tinc entre 500 i 1.000 missatges de la llista de campanya a la safata d’entrada per contestar i, sincerament, no dono a l’abast.

A la feina ja m’havia cridat l’atenció tres o quatre cops, però ahir el cap de secció em va enxampar dormint amb la cara encastada al teclat i em va despertar dient-me en to mofeta que si em feia res roncar una mica més baix per no destorbar els altres companys que també volguessin dormir. Sí, a mi també em va fer molta gràcia, perquè m’hi jugo el que vulguis que el proper cop que m’enganxi em fot al carrer. És que no dormo ni tres hores al dia! I als pocs que treballem de valent encara ens foteu “bronques”, dient a sobre que són per motivar-nos. Quins genis de la psicologia conductista esteu fets! Va, pareu ja de discutir com criatures! Que hi hagi pau i sortim tots a enganxar cartells.

Algú sap quants dies resten de campanya?

Joan Rovira
Cap de llista (per incompareixença) de Pirates de Catalunya a les eleccions del Parlament de Catalunya 2012

Renúncia de responsabilitat legal: Els personatges i les situacions descrits en aquesta ficció electoral són totalment imaginaris i no s’inspiren ni pretenen reflectir en absolut els personatges i situacions reals…manifestament més caòtics.

8 respostes a “Temps de campanya”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)