Trenquem amb la repressió contra la llibertat d’expressió

En les últimes hores s’ha donat a conèixer que cinc persones que van assistir a la manifestació de l’Esquerra Independentista l’11-S seran citades a declarar a l’Audiència Nacional, per un presumpte delicte d’injúries a la corona per la crema de fotos del rei Felip VI a la finalització de la manifestació.

Aquesta investigació, sol·licitada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i realitzada pels Mossos d’Esquadra, no és més que una contínua criminalització de la protesta a Catalunya i l’Estat espanyol. En aquest cas, com ja és costum, tot el pes de la llei espanyola cau sobre l’independentisme d’esquerres, un cop més, amb la connivència de Junts pel Sí (PDEcat-ERC).

El treball de l’Audiència Nacional va en contra dels Drets Humans en els seus articles 18, 19 i 20, i de la Convenció Europea dels Drets Humans en els seus articles 9 i 10 (tema que serà jutjat pel TEDH pròximament per un cas molt similar a l’actual), i té com a únic objectiu silenciar judicialment uns anhels polítics totalment legítims.

fotos_rei

Per la seva banda, el Partit Demòcrata Europeu (anteriorment Convergència) i Esquerra Republicana de Catalunya han decidit seguir fent la feina bruta de l’Estat. Les identificacions han estat realitzades pels Mossos d’Esquadra, que amb una manifestació amb un miler de persones, es podrien haver limitat a no identificar a ningú.

Aquest acte posa en evidència les reals intencions de tots dos partits sobre el futur polític de Catalunya. Des Pirates de Catalunya reclamem un referèndum vinculant, amb o sense acord amb l’Estat, i el mateix no es pot fer mentre la policia catalana es dedica a perseguir activistes.

Entre els cinc identificats pels Mossos d’Esquadra es troba un conseller de districte de la CUP Capgirem Barcelona, candidatura en què participa Pirates de Catalunya. A ell, així com a les altres quatre persones detingudes, activistes de la CUP i Arran, així com un regidor de SOM Gramenet, volem expressar tot el nostre suport.

Per tot això, Pirates de Catalunya exigeix la finalització de la persecució política a Catalunya, tant dels implicats en la manifestació del 11-S, com dels activistes en recerca i captura per la web de delació ciutadana creada per Felip Puig, per successos de la Vaga General del 29 de març de 2012, així com la dimissió de l’actual conseller d’Interior Jordi Jané i Guasch.

Més informació: La Fiscalia i els Mossos acusen cinc independentistes d’un delicte d’injúries a la Corona per la crema de fotos del rei (La Directa)

Foto: La Directa (Llicencia CC Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional)

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)