Valoració de Pirates de Catalunya sobre l’anunci de data i pregunta del referèndum d’independència

Pirates de Catalunya celebra que finalment s’hagin fet públiques la data i pregunta del referèndum d’independència. És un pas més per a satisfer una necessitat democràtica i alhora una màxima pirata: poder decidir les qüestions transcendentals entre tots, dins d’un marc de defensa radical dels Drets Humans. L’autodeterminació dels pobles és un Dret Humà de tercera generació que Pirates ha defensat des de la seva fundació a Catalunya. No podem entendre una societat que no pugui prendre decisions col·lectivament, amb debat i dades perquè cada català pugui formar-se la seva opinió.

Per això, no dubtarem en ser partícips en l’ampli i necessari debat previ al referèndum, amb la nostra campanya “Decidim-ho Junts”, fomentant fòrums plurals de discussió per a parlar els reptes, conseqüències i oportunitats darrere de cada opció de la pregunta del referèndum. Creiem fermament que és el nostre paper, donada la nostra diversitat interna respecte a la independència i malgrat que se’ns hi ha exclòs activament dels espais clau de decisió, com el recent Pacte Nacional pel Referèndum, per la nostra condició d’extraparlamentaris, mentre altres partits sense representació, alguns amb menys afiliats que nosaltres però adscrits a JxSí, sí que hi han tingut un lloc reservat.

Respecte a la pregunta, “Vol que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república?”, celebrem que sigui resultat d’un consens, malgrat ser només entre forces parlamentàries, amb voluntat d’inclusió de totes les sensibilitats. Considerem que és una pregunta clara, de resposta binària i sense elements que puguin causar confusió.

Aprofitem també l’ocasió per donar veu a la nostra sectorial Pirates per la Independència i, en el seu nom, agrair a tots els grups parlamentaris, associacions i col·lectius que han fet possible que avui tinguem una data i una pregunta. Des d’aquesta sectorial aposten clarament per la independència de Catalunya i promouen que el conjunt de la societat voti si per tal d’assolir un nou estat.

Volem acabar aquest comunicat deixant clar que farem tot el possible per a ajudar a garantir la celebració del referèndum i animar a participar-hi tant als votants del sí com als del no. Perquè el nostre objectiu és aconseguir que el màxim de catalans i catalanes facin seu aquest referèndum, votin el que votin.

Pirates de Catalunya
pirates.cat

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)