Vols deixar de rebre publicitat electoral? T’expliquem com!

En poques setmanes tornarem a tenir eleccions de diverses institucions i com va sent habitual rebrem a les nostres bústies tota mena de correspondència per seduir-nos cap a alguna de les diferents propostes. Aquest sistema de propaganda té un cost aproximat per a l’estat d’uns 46 milions d’euros. Els partits polítics amb representació parlamentària no perden ni un cèntim en aquest tipus de propaganda, ja que l’estat se’n fa càrrec del cost total incloent el cost d’impressió, ensobrat i repartiment.

Tota aquesta paperassa pot ser molt interessant per a algunes persones, que els serveix per a decidir el seu vot i discernir entre les propostes de les diferents candidatures, però per altres és un autèntic mal de cap i un malbaratament. Aquestes candidatures amb representació han pogut donar a conèixer les seves idees des del congrés, parlament o similar, des dels mitjans de comunicació que se’n fan ressò, i des dels canals públics d’informació que han de garantir la informació sobre totes les forces amb representació. 

D’altra banda el fet d’aparèixer en aquests documents comporta que els partits polítics tinguin accés a la nostra direcció de correu postal i es pot considerar una violació a la nostra privacitat habilitada per la normativa electoral.Si ets de les persones que no volen rebre aquest tipus de publicitat electoral, ni vols que la teva adreça postal sigui a l’abast de formacions polítiques d’ideologia diversa, incloses les més execrables formacions feixistes i neonazis , l’Institut Nacional d’Estadística té una eina per excloure’t d’aquest cens publicitari i nosaltres t’ajudarem a donar-te de baixa pas a pas.

Què necessites?

 • Internet
 • Identificació amb Certificat Digital o Clau ClavePin24

Quins passos cal seguir?

Pas 1: El primer que cal fer és entrar al web del Instituto Nacional de Estadística . En aquest web hauràs de clicar la opció que prefereixis per a identificar-te i tramitar la baixa, ja sigui amb un certificat digital o bé amb la Clave PIN

Pas 2: Un cop identificat accediràs a la següent pantalla en la qual es confirmen les teves dades personals i l’estat de la teva subscripció al cens d’enviament de propaganda electoral (per defecte, estàs subscrit).

Hauràs de clicar l’enllaç titulat: “Para solicitar la inclusión/exclusión en las copias para partidos pulse aquí”

Pas 3: En aquest moment s’obrirà una nova pàgina en què podràs escollir l’estat de la teva subscripció a aquest cens. Si el que vols és donar-te de baixa i no rebre més publicitat electoral a la teva bústia, en primer lloc has d’escollir l’opció “Excluir” i en segon lloc has de clicar el botó anomenat “Enviar solicitud”

En aquest moment s’obrirà una nova pàgina on es confirmarà la teva sol·licitud i on podràs descarregar un justificant de la teva baixa.

Pas 4: Comparteix aquesta informació als teus contactes, xarxes socials i amics i familiars. Fem que corri aquesta eina!

10 respostes a “Vols deixar de rebre publicitat electoral? T’expliquem com!”

 1. Beatriz Antonia Torres Moya on

  Excelent, ja era hora de que algú donés l' oportunitat per donar-nos de baixa al cens de la publicitat política.
  Molts diners que s' estalviaran en paper que va a la bassa sense ni llegir-ho.. Aquests diners es poden fer servir per altres necessitats i així no subvenciinar amb tans diners als partits polítics amb els nostres impostos.
  La gent ja te clar a qui ha de votar.

  Respon
 2. Eva on

  Molt útil, mil gràcies! Avui llegeixo la nota de premsa oficial sobre la llei que ho permet, i m'adono que, per a quedar exclòs de la propaganda de les espanyoles del dia 28 d'abril el canvi d'havia de fer abans del 18 de març. Per sort jo ho vaig fer el 16! 😀 Sapigueu els qui ho fareu després que aquesta propaganda la rebreu, l'exclusió serà per a les municipals/europees. http://www.ine.es/prensa/elecgenval2019_1.pdf

  Respon
 3. Candela Parra on

  Ho he intentat varies vegades i no em deixa accedir a la web, crec que l,han bloquejat… Perquė no ens deixa a ningú de la familia…..

  Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)