18 de gener: boicot d’oposició a SOPA i PIPA

El 18 de gener, Boing Boing s’unirà a Reddit i altres llocs web d’arreu de l’Internet que “tancaran” per demostrar l’oposició a SOPA i PIPA, les lleis dels EEUU pendents d’aprovació que pretenen crear un règim punitiu de censura a l’Internet i exportar-lo a la resta del món. Boing Boing mai no podria coexistir a un món amb SOPA: ni tan sols podríem enllaçar un altre lloc web sense estar completament segurs que, aquest altre lloc, no conté cap enllaç que apunta a altres continguts que infringeixen la normativa de drets d’autor. Així, a fi de poder posar un enllaç a una URL de LiveJournal, o WordPress, o Twitter, o Blogspot, primer hauríem de confirmar que ningú no ha posat, a qualsevol punt d’aquest lloc web, un enllaç que vulneri aquesta normativa. Posar un enllaç requeriria revisar milions (fins i tot desenes de milions) de pàgines, per estar segurs que no estem interferint en la capacitat de cinc estudis de Hollywood, quatre discogràfiques multinacionals i sis editorials globals a obtenir els màxims beneficis.

Si falléssim en aquesta precaució, podrien congelar-nos els comptes, s’obligaria els nostres anunciants a retirar els anuncis del nostre lloc web i, depenent de quina versió de la llei s’aprovés, els nostres dominis serien confiscats i, com que el nostre servidor és al Canadà, la nostra IP s’afegiria a una llista negra dels EEUU que cada ISP del país es veuria obligat a bloquejar.

Aquesta és la part de l’article on es suposa que haig de dir alguna cosa raonable com, “Tothom està d’acord que la pirateria no està bé, però aquesta no és la forma de combatre-la.”

Però, sabeu què? A pastar fang…

Tot i que una part important dels meus ingressos provenen de la indústria de l’entreteniment, no crec que cap nivell de “pirateria” justifiqui aquesta mena d’indiferència depravada a les conseqüències de les accions de cadascú. La indústria de l’entreteniment no ha declarat la guerra a Boing Boing, Reddit i la resta de l’internet “divertit”, sinó que ha declarat la guerra a cada persona oprimida que empra la xarxa per a organitzar protestes i publicitar la sang vessada pels seus opressors, a cada nen que ha patit abusos i fa servir la xarxa per a denunciar el seu pare com un abusador de nens, a cada jove homosexual que ha descobert gràcies a la xarxa que la vida mereix ser viscuda tot i el torment que està patint, a cada polític de base que utilitza la xarxa per a fer la seva comunitat un lloc millor — així com als científics que col·laboren en línia, als treballadors de rescat que es coordinen en línia, als fabricants que intercanvien consells en línia, a les persones amb malalties estranyes que es dónen suport mútuament en línia i als creadors independents que usen l’Internet per a guanyar-se la vida.

El despreci per als drets humans que mostren amb SOPA i PIPA és més que idiota. La idiotesa es pot disculpar. És més que avarícia. L’avarícia entra en el planning. És diabòlic, i s’ha de combatre.

La vaga contra SOPA està recollint una llista de llocs web que també tancaran el 18 de gener. Si voleu un Internet on els drets humans, la llibertat d’expressió i la seguretat jurídica no estiguin subordinats als beneficis de la indústria de l’entreteniment, espero que us afegiu a nosaltres.

Gràcies.

Traducció de Boing Boing will go dark on Jan 18 to fight SOPA

3 respostes a “18 de gener: boicot d’oposició a SOPA i PIPA”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)