20-N, hissant veles: el programa dels Pirates de Catalunya obert a discussió

Encarant les eleccions del 20-N, Pirates de Catalunya estrena noves formes de democràcia directa. Evidentment, continuem fent servir el Sistema de Participació Ciutadana per la presa de decisions i per la configuració de les llistes. Però ara, a més, hem engegat un fòrum per disposar d’un espai de debat lliure i obert a tothom, ja que hem iniciat un procés d’elaboració del programa marc en què volem que tothom hi pugui dir la seva.

Pel que fa les votacions per les llistes, aquestes es realitzen al Sistema de Participació Ciutadana, públic i transparent, on tots els afiliats poden fer propostes i votar-les de manera vinculant. Els candidats provenen de diferents sectors socials i professionals, a més de poder ser afiliats o independents, ja que la convocatòria, fins el dia 9 d’octubre, és oberta a qualsevol persona que contacti amb nosaltres.

Del resultat de les votacions, s’ordenaran els candidats i es formaran les llistes de cada província, només canviant l’ordre de la votació d’algun candidat si és imprescindible per a complir amb la paritat que marca la llei electoral, omplint-se les posicions restants amb voluntaris. D’aquesta manera no només es decideix el cap de llista sinó també l’ordre de les primeres posicions, o fins i tot la llista sencera, segons el cas.

Per altra banda, des de Pirates de Catalunya defensem la Democràcia Directa, entenent-la com la participació directa dels ciutadans en les decisions polítiques. Perquè la participació ciutadana no s’ha de limitar a un vot cada quatre anys, PIRATA.CAT posa en marxa noves vies, obertes a tothom, que impliquin la ciutadania i facin ressò de la seva veu a les institucions actuals, que han estat molts anys donant-li l’esquena i fent l’orni davant la voluntat general.

Per això també volem desenvolupar el nostre ideari en forma de programa marc i escoltar les propostes de tothom, sigui afiliat o no, fins al punt de permetre la participació anònima, per després incorporar les iniciatives amb més bona acollida. Volem que el nou fòrum esdevingui una eina útil per construir les propostes de forma col·lectiva i animem a tothom a participar-hi.

Salut i rom!

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)