70è aniversari de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets Humans #DUDH70

Avui dia 10 de desembre de 2018 se celebren els 70 anys de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l’Assemblea General de Nacions Unides. En el moment més fosc de la nostra recent història, amb l’ascens del nacionalpopulisme xenòfob i que ens recorda al feixisme previ a la II Guerra Mundial i amb les dècades de violacions de Drets Humans com a casa nostra, amb presos polítics i una llarga llista d’actes contraris a la dignitat humana perpetrats pel govern d’Espanya i altres, els pirates reivindiquem la figura dels Drets Humans, així com ens comprometem a ampliar-los i a universalitzar el seu compliment.

Perquè no n’hi ha prou amb tenir un bonic text que digui que tenim drets. S’ha de fer aplicar, s’ha de governar per a fer-los complir. I per això nosaltres, els pirates, diem que governi el poble mitjançant democràcia directa. Perquè ningú ens representarà millor que nosaltres mateixos. Això no està exempt d’amenaces com les grans xarxes de desinformació que impulsen les badomies que acaben donant ales als moviments que volen continuar aprofundint en la ferida oberta en els Drets Humans: que volen expulsar en comptes d’acollir, que volen emmordassar en comptes de deixar parlar, que volen eliminar al dissident per qualsevol via en nom d’un concepte suprem, ja sigui la unitat territorial, un altre sacrosant text o qualsevol altre valor que res té a veure amb la dignitat del poble i sí molt amb el poder de les elits extractives.

És per això que no defallirem. Els pirates estarem sempre al costat de la gent, fent tot el possible per contrarestar els interessos de les oligarquies, que mai responen a l’interès general. I això comença defensant fins al final l’aplicació ferma i àmplia dels Drets Humans. 70 anys d’avenços des de la DUDH, però també 70 anys d’incompliments, interpretacions i mentides en la seva aplicació.

Pirates de Catalunya

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)