Candidat de Pirates de Catalunya detingut per causes desconegudes

ACTUALITZACIÓ [16:08]: Francisco Garrobo surt en llibertat.
ACTUALITZACIÓ [15:46]: Comença la declaració de Francisco Garrobo.
ACTUALITZACIÓ [19:19]: Passarà la nit detingut. La seva advocada espera que passi a disposició judicial demà al matí.
ACTUALITZACIÓ [15:37]: Han permès a la seva mare passar a veure’l.
ACTUALITZACIÓ [15:30]: S’està processant en aquests moments l’Habeas Corpus. Seguim sense tenir accés a l’expedient.
ACTUALITZACIÓ [15:14]: Se li acusa de Pertorbació de l’ordre Públic, per organitzar el piquet que va baixar des de Nou Barris fins a la manifestació amb motiu de la Vaga General #14N

Versió en català – Versión en castellano

A les 10.49h d’avui, 15 de novembre, un candidat de Pirates de Catalunya, el senyor Francisco Garrobo Raya ha alertat per Twitter de la seva detenció.
Malauradament, fins aquest moment, Pirates de Catalunya desconeix els motius i raons que han motivat la seva detenció policial. És per això que sota el principi jurídic penal de presumpció d’innocència, Pirates de Catalunya dóna suport al seu candidat a l’espera de notificacions oficials o, si més no, d’un procés o judici just en el qual es demostri la seva culpabilitat o innocència.

D’altra banda, ens alegrem de l’existència d’una eina com el Twitter, amb la que ens hem pogut assabentar dels fets i alertar als nostres advocats, que des d’ara mateix es centraran en el seu cas.

Pirates de Catalunya
La democràcia necessita un rescatCandidato de Pirates de Catalunya detenido por causas desconocidas

A las 10:49 de hoy, 15 de Noviembre, un candidato de Pirates de Catalunya, el señor Francisco Garrobo Raya ha alertado por Twitter de su detención.
Desgraciadamente, por el momento desconocemos los motivos y razones que han motivado su detención policial. Es por ello que bajo el principio jurídico penal de presunción de inocencia, Pirates de Catalunya apoya a su candidato a la espera de notificaciones oficiales o, en su defecto, a través de un proceso o juicio justo en el que se demuestre su culpabilidad o inocencia.

Por otra parte, nos alegramos de la existencia de una herramienta como la de Twitter, con la que hemos podido conocer los hechos y alertar a nuestros abogados, que desde ahora mismo se centrarán en su caso.

Pirates de Catalunya
La democracia necesita un rescate

59 respostes a “Candidat de Pirates de Catalunya detingut per causes desconegudes”

 1. Isaac on

  Com a membre de Pirata.cat des del primer dia, candidat en diverses eleccions, subscric aquest comunicat.

  Ara bé, espero que si es dona el cas en altres partits (acusats i/o imputats) se’ls hi apliqui la mateixa presumció d’innocència.

  És una petita nota de coherència que demano.

  Respon
 2. Juli on

  Quiero expresar mi soporte , como miembro de Pirates de Catalunya, a nuestro candidato Francisco, en estos difíciles momentos
  Desde Pirates se apoyó en su dia la vaga y la manifestación del 14N, https://pirates.cat/bloc/?p=3650 , y por su implicación en la misma, parece, que ha sido detenido.
  Espero que en lo personal y en lo físico, Francisco, recupere la normalidad y la libertad, y podamos en el futuro comentarlo como una anécdota
  Sólo mencionar, que las formas de la detención, la dificultad de saber lo que pasaba, la poca trasnparencia, … me hace recordar los peores tiempos.

  Juli

  Respon
  • Kenneth on

   Parece ser que la policía ha “traspapelado” su orden de detención y su abogada no podía entrar a hablar con él ni él sabía el motivo de su detención, al menos durante 2 horas….

   De flipar. Primero te detengo y luego busco el motivo, eso sí, mientras tanto, nada de abogados…

   Estado de derecho, ¿¿¿¿dónde estás????

   Respon
  • Capità Pirata on

   Admetem a tothom que respecti els DDHH i l’ideari pirata. A més, una persona no és representativa de tots els pirates. Som quasi mil membres. Tots defensem el dret d’autodeterminació i un referèndum vinculant sobre la independència, amb dades objectives i informació imparcial, incloent ell.

   Respon
   • GMS on

    Al marge de les raons per les quals s’hagi detingut a aquest senyor, me’n penedeixo d’haver signat per la candidatura de Pirates, si presenten a un individu antidemocràtic com aquest, que va manipular l’assemblea de plaça Catalunya.

    Respon
    • Jordi on

     No sé que va passar a la Plaça, jo no hi era. En qualsevol cas, les llistes són obertes, amb el que qualsevol persona es pot presentar i anirà a la llista en la posició que li pertoqui amb els vots que hagi tret.
     Pirates de Catalunya sempre segueix els dictat dels afiliats i, evidentment, l’ordre de les llistes electorals no és una excepció.

     Respon
  • Capità Pirata on

   Com a partit horitzontal i obert, amb llistes de candidats votades per democràcia directa, no podem impedir l’accés a algú que respecte els Drets Humans i l’ideari pirata. Diria molt poc de nosaltres si ho fèssim.

   De tota manera, tenim gent de tot tipus, des d’organitzadors de les consultes ciutadanes per la independència, passant per tot l’espectre d’opcions. I ens respectem i decidim entre tots.

   Si està a les llistes és perque els afiliats el van votar, quedant finalment a la posició 21: https://xifrat.pirates.cat/ideatorrent/idea/188/

   Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)