Comunicat de Pirates de L’Hospitalet vers la situació al CAP Florida

En aquests temps, en els quals veiem que estan de moda els passos a un costat, contemplem amb estupefacció com hi ha directius de la nostra sanitat pública que s’aferren als seus privilegis, encara a costa del perjudici que ocasionen a un dels barris d’Hospitalet socioeconòmicament mes deprimits.

Des que fa 2 anys i mig es va implantar el projecte Delta (el director del qual és Jordi Monedero), la desil·lusió i la insatisfacció ronda pels ambulatoris de la nostra ciutat, especialment en el CAP de Florida o CAP Los Pajaritos, situat a la plaça del mateix nom, i l’adreça del qual va passar a estar en mans de Mireia Sans a mitjan 2013. Ens fan saber que la desorganització s’ha anat fent buit a passos engegantits, l’adreça no ha sabut gestionar ni cohesionar recursos i ha ignorat els suggeriments dels seus treballadors.

Aquest octubre, a la zona nord de l’ambulatori, dos dels tres pediatres es van marxar perquè no suportaven el caos imperant que dificultava l’accés a l’assistència sanitària, ho va explicar un d’ells, el Dr. Parreño, en una carta dirigida als seus companys en la qual qualifica la gestió com a “destructora”, que dificulta l’igual accés a la sanitat dels petits. Per pal·liar l’absència d’aquests professionals, van contractar al Dr. Bello (pediatre amb experiència contrastada), en teoria per 6 mesos, però al mes de treballar en el centre va decidir anar-se’n pel mateix motiu que els anteriors pediatres (http://bello.cat/men272.pdf).

Sabem que el Gerent, Antoni Andreu, estava informat de l’assumpte des d’octubre, igual que Xavier Baiona (director de l’Atenció Primària de Costa Ponent) i que Jordi Moneder. Des de llavors, res, tots els gestors segueixen en el seu lloc sense assumir la seva responsabilitat, difamant a aquests professionals que han estat al peu del canó, algun des dels inicis del centre.

El pitjor ve quan l’única pediatra que quedava a la zona Nord, fa amb prou feines uns dies, decideix marxar també per les mateixes raons, i per la sobrecàrrega de treball patida des que es van marxar els seus companys. Això significa que els més de 3000 nens de la zona nord de la Florida s’han quedat en poc més de 2 mesos sense el seu pediatre de referència. Ens expliquen que des de llavors hi ha hagut dies que només hi ha hagut un pediatre per les 2 zones (6.500 nens assignats), i que no s’han pogut reservar revisions per als petits. En aquests moments regna el caos i l’estupefacció entre els pares i associacions de veïns, etc.

La nostra sanitat ha de ser pública i de qualitat, qualsevol gestió política o actuació que no s’enfoqui en aquesta línia, vulnera el nostre dret a la salut i ens discrimina com a ciutadans, la qual cosa és més greu quan es tracta de nens. Per això des d’aquí denunciem la falta d’una adreça que assumeixi les seves responsabilitats i exigim la dimissió de tota la directiva del CAP de La Florida i del SAP DELTA, per no haver estat capaços d’evitar aquesta situació provocada per la supèrbia d’uns quants, que no han volgut escoltar els suggeriments d’uns empleats que han demostrat la seva dedicació i compromís amb la pediatria del CAP de La Florida, al contrari d’aquests gestors que algun porta sense treballar amb pacients uns quants anys i segurament deu haver perdut el contacte amb la realitat del dia a dia.

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)