Creació artística en la societat digital – X Jornades de Programari Lliure

El passat 30 de juny i 1 de juliol van tenir lloc les X Jornades de Programari Lliure a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial a Barcelona. Van ser dos dies d’intervencions molt interessants en què es van tractar temes diversos centrats en dos eixos: el repàs històric i les tendències de futur del programari lliure. Avui, però, us voldríem recomanar la presentació que va fer Juan Irache, el nostre cap de llista a Barcelona a les darreres eleccions municipals, amb el títol “Creació artística en la societat digital”.

Irache recorda com ha influït la innovació tecnològica en la història de l’art, repassa el concepte d’autoria, ens parla d’aquesta “novetat”, des d’una perspectiva històrica, que són els drets d’autor i insisteix en la importància de l’intercanvi de material entre creadors. Abans d’atacar les conclusions, amb nous models de futur, ens presenta algunes paradoxes de la cultura lliure, d’allò més… diguem-n’hi, curioses.

Però més que explicar-vos de què va tot plegat, doneu-li un cop d’ull vosaltres mateixos!

10 respostes a “Creació artística en la societat digital – X Jornades de Programari Lliure”

  1. Alassie on

    Saludos

    Me ha parecido muy interesante, yo soy artista, y me relaciono con otros artistas de muchas otras disciplinas (fotografos, ilustradores…) y es cierto lo que se dice. Es mas, muchos sin internet no solo no podriamos trabajar, si no que veriamos imposible difundir nuestro trabajo, o acceder a oportunidades laborales.

    Respon

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)