Ja n’hi ha prou d’abusos públics contra la població

Pirates de Barcelona, en nom de Pirates de Catalunya i la Confederació Pirata, celebra que l’emissió del documental “Ciutat Morta”, amb el relat d’uns fets succeïts fa gairebé 9 anys, hagi obert les portes al debat sobre les tortures sistemàtiques que succeeixen als cossos de seguretat de l’estat, a tots els seus nivells. Aquest documental, que s’ha provat d’ocultar i que gràcies a les pressions de les activistes s’ha emès per televisió, mostra proves més que evidents d’una trama entre la Guàrdia Urbana, l’Ajuntament de Barcelona i la Justícia per encobrir els veritables fets que van succeir el 4 de febrer de 2006 (4F).

Per a Pirates de Barcelona, les declaracions de Xavier Trias i el seu segon, Joaquim Forn, estan en la línia d’aclarir només allò que ja es coneix, per provar d’evitar que es destapin molts altres casos relacionats amb la Guàrdia Urbana com les tortures a Yuri Jardine, ciutadà de Trinitat i Tobago, que van ocórrer només uns mesos després, i que han enviat a la presó als dos policies el testimoni dels quals fou vital per al judici del cas del 4F.

Exigim a l’Ajuntament que obri els seus informes sobre aquella nit, i sobre totes les denúncies sobre comissaries de la Guàrdia Urbana, realitzades per organitzacions com la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura o Amnistia Internacional, que retiri les condecoracions a policies acusats de tortures, que es personi per a la retirada de la pensió vitalícia als agents torturadors d’en Yuri Jardine, i que expulsi del cos de la Guàrdia Urbana als quatre agents, condemnats pel jutjat d’encobrir les tortures a en Yuri Jardine, i que no van ser condemnats per la irresponsabilitat de la fiscalia.

Exigim a la Generalitat de Catalunya la mateixa transparència sobre les denúncies als Mossos d’Esquadra, un cos que també va col·laborar amb la tortura a les acusades pel cas 4F a la comissaria de Les Corts. Reclamem, a més, al Sindicat de Mossos d’Esquadra l’expulsió de l’agent que va realitzar el tuit de 17 de gener de 2015 a les 23:19, on menystenia el documental i se’n reia del suïcidi de Patricia Heras, i que va atacar a dos parlamentaris, així com l’obertura d’un expedient al cos.

Exigim, finalment, la inhabilitació de la jutgessa d’instrucció Carmen García Martínez, encarregada, a banda d’allò que es va veure al documental, d’enviar a presó provisional sense fiança a tres detinguts per la vaga del 29 de març i a un detingut pels aldarulls produïts després del desallotjament de Can Vies, sense pràcticament proves. Aquesta jutgessa es fa servir de forma sistemàtica per la Fiscalia i els Mossos d’Esquadra per jutjar activistes i manifestants, malgrat havent estat desacreditada en nombroses ocasions per l’Audiència Provincial.

Aquest 4 de febrer farà 9 anys d’un dels més grans casos d’injustícia social, policial i judicial que mai ha viscut Catalunya, però no ha estat l’únic. Aclarir aquest cas, així com tota la resta, no soluciona el fons de la qüestió, l’abús de poder sistemàtic de les institucions públiques davant de la població sobirana. Només acabant amb el sistema corrupte acabarem amb aquestes injustícies.

Pirates de Catalunya i Confederación Pirata

cartel-ciutat-morta_6

Ya basta de abusos públicos contra la población

Pirates de Barcelona, en nombre de Pirates de Catalunya y de la Confederación Pirata, celebra que la emisión del documental “Ciutat Morta’, con el relato de unos hechos sucedidos hace casi 9 años, haya abierto las puertas al debate sobre las torturas sistemáticas que suceden en los cuerpos de seguridad del estado, a todos sus niveles. Este documental, que ha intentado ser ocultado y que gracias a las presiones de las activistas se ha emitido en televisión, muestra pruebas más que evidentes de un entramado entre la Guardia Urbana, el Ayuntamiento de Barcelona y la Justicia para encubrir los verdaderos hechos sucedidos el 4 de febrero de 2006 (4F).

Para Pirates de Barcelona, las declaraciones de Xavier Trias y su segundo, Joaquim Forn, están en la línea de esclarecer solo aquello dado a conocer, para intentar evitar que se destapen otros muchos casos que suceden en la Guardia Urbana como las torturas a Yuri Jardine, ciudadano de Trinidad y Tobago, sucedidas solo unos meses después y que han mandado a prisión a los dos policías cuyo testimonio fue vital para el juicio del caso del 4F.

Exigimos al Ayuntamiento que abra sus informes sobre esa noche, y sobre todas las denuncias sobre comisarías de la Guardia Urbana, realizadas por organizaciones como la Coordinadora para la Prevención de la Tortura o Amnistía Internacional, retire las condecoraciones a policías acusados de torturas, se persone para la retirada de la pensión vitalicia a los agentes torturadores de Yuri Jardine y expulse del cuerpo de la Guardia Urbana a los cuatro agentes culpados por el juzgado de encubrir las torturas a Yuri Jardine, y que no fueron condenados por la irresponsabilidad de la Fiscalía.

Exigimos a la Generalitat de Catalunya la misma transparencia sobre las denunciadas a los Mossos d’Esquadra, cuerpo que también colaboró en la tortura a las acusadas por el caso del 4F en la comisaría de Les Corts. Reclamamos, además, al Sindicat de Mossos d’Esquadra la expulsión del agente que realizó el tweet del 17 de enero a las 23:19, donde menospreciaba el documental y se reía del suicidio de Patricia Heras, y atacó a dos parlamentarios, así como la apertura de un expediente en el cuerpo.

Exigimos, por último, la inhabilitación de la jueza de instrucción Carmen García Martínez, encargada, además de lo visto en el documental, de enviar a prisión provisional y sin fianza, sin prácticamente pruebas, a tres detenidos por la huelga del 29 de marzo y a un detenido por los altercados producidos tras el desalojo de Can Vies. Esta jueza es sistemáticamente usada por Fiscalía y Mossos d’Esquadra para enjuiciar a activistas y manifestantes, pese a haber sido desacreditada en diversas ocasiones por la Audiencia provincial.

Este 4 de febrero, hará 9 años de uno de los mayores casos de injusticia institucional, policial y judicial que ha vivido Catalunya, pero no ha sido el único. Esclarecer este caso, o incluso todos los ocurridos, no soluciona el fondo de la cuestión, el abuso de poder sistemático de las instituciones públicas frente a la población soberana. Solo acabando con el sistema corrupto acabaremos con estas injusticias.

Pirates de Catalunya y Confederación Pirata

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)