La Generalitat de Catalunya reclamarà el cànon de la SGAE

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que reclamarà la devolució del cànon de la SGAE, convertint-se en la primera gran administració pública que ho fa. El cas Traxtore, defensat per l’advocat Josep Jover, ha portat el Tribunal de Justícia de la Unió Europea a sentenciar que l’aplicació indiscriminada del cànon digital a Espanya no és conforme al Dret Europeu.

La sentència detalla que professionals, empreses i institucions públiques queden directament excloses del pagament del cànon; ara ja poden reclamar els pagaments indeguts ja efectuats. Tot i que encara es desconeix la quantitat exacta en el cas de la Generalitat, la quantitat a retornar pot ajudar, i molt, a alleugerar la situació econòmica en aquests moments de crisi.

Pirates de Catalunya presenta a l’advocat Josep Jover com a número u per la llista a la circumscripció de Lleida a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Al nostre bloc vam publicar el seu anàlisi de la sentència, així com les instruccions per reclamar el cànon de la SGAE,

Encara haurem de veure judicis entre les entitats de gestió i els diferents afectats, però la sentència europea no deixa lloc a interpretacions i confiem que, tard o d’hora, les quantitats seràn retornades. Qui la fa, la paga.

6 respostes a “La Generalitat de Catalunya reclamarà el cànon de la SGAE”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)