Membre del Partit Pirata de Tunísia colpejat a comisaria

Des de mitjans de desembre una onada de protestes recorre Tunísia. Els ciutadans han fet palès en diversos punts del país el seu descontentament amb el govern de Zine el-Abidine Ben Ali, l’actual president del país.

Els partits pirates de 32 països condemnen les reaccions violentes de les forces de seguretat contra ciutadans tunisians i denuncien l’arrest i desaparició de blocaires, artistes, activistes i dissidents polítics d’aquest país.

El 6 de gener de 2011, el blocaire i activista Hamadi Kaloutcha i el raper Hamada Ben Aoun, conegut com “El General”, van ser detinguts i conduïts a la comissaria per a ser interrogats. Des d’aleshores ençà no s’ha rebut cap informació sobre el seu estat.

Poc després, Azyz Ammami, Slim i Ammamou Slah Eddine Kchouk, tres estudiants universitaris i membres del Partit Pirata de Tunísia, també van ser arrestats, tot i que en cap moment s’ha emès una ordre de detenció.

Fonts internes de Tunísia confirmen que Azyr Ammami ha estat colpejat pels policies que el custodien. A més, l’han obligat a acceptar un advocat d’ideologia propera al règim en lloc de poder tenir un representant legal de la seva elecció.

Tunisia - Office of Merchant Navy and Ports

Foto per Erik Pitti

Azyz va ser empresonat divendres per distribuir memòries USB i CDs amb el programari lliure ‘Tor’, amb el qual es pot evitar la censura imposada a Internet en aquest país. L’acusen d’efectuar atacs DDoS anònims que han provocat danys a propietats de l’estat.

Actualment no es pot contactar amb ell i no es té coneixement de si les acusacions són fermes o si serà alliberat sense càrrecs.

Pirate Parties International reclama la reacció immediata de la diplomàcia internacional i dels polítics europeus i tunisians per a garantir que es respecten els drets civils i humans d’Azyz Ammami.

Els Partits Pirates de tot el món condemnen aquests actes en contra de la llibertat d’expressió, els drets humans i la democràcia i encoratgen a tots els governs a prendre represàlies contra Tunísia per aquestes infraccions. A més a més, es desaconsella a tots els membres dels diferents partits pirates viatjar a Tunísia fins que la situació dels drets humans en aquell país no millori.

10 respostes a “Membre del Partit Pirata de Tunísia colpejat a comisaria”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)