Perquè he votat PIRATA.CAT

M’agradaria explicar-vos una mica per què jo he votat PIRATA.CAT (sí, ja he votat, per correu), simplement perquè explicant les meves motivacions potser algú es convenç més que a través dels missatges de campanya (curts i simplistes per definició).

Ja fa temps que voto, de fet, sempre que he pogut he votat, perquè penso que he de ser part de les solucions als problemes de la nostra societat (o humanitat en última instància). Simplement no em podia quedar de braços plegats pensant que ja s’arreglaria tot sol, o que algú ja decidiria per mi.

A les últimes eleccions (tocava Parlament Europeu) vaig canviar el meu vot, que des que havia començat a votar no havia variat; vaig decidir apostar per un partit molt minoritari, però que tenia un ideari bastant més pròxim al meu. L’experiència d’elegir partit és una experiència curiosa: en teoria tocaria elegir el partit que més t’agradi, però al final acabes triant el que et desagrada menys: el programa electoral d’un partit acostuma a ser MOLT extens (evidentment la quantitat de temes sobre els que un partit pot haver de votar és ingent) i és molt fàcil no encaixar del tot en algun dels seus aspectes.

Al final l’experiència de votar va ser una mica desconcertant, i tot i que no va treure representació parlamentària (i per això no m’han pogut decepcionar) vaig quedar amb una mica de mal gust de boca…

Tot això us ho explico per a pugueu apreciar una de les característiques que més m’agrada de PIRATA.CAT: el seu programa és molt concret i concís, és molt difícil trobar algun punt amb el que pugui estar-ne en contra.

Si això fos poc, el mecanisme intern de democràcia directa fa que mai pugui sentir-me decepcionat, o enganyat pel partit: si un diputat pirata vota a favor d’una cosa que no m’agrada sé que és perquè la gent ho ha volgut així, no per qüestions de negociacions (jo voto això, tu votes allò), lobbies, llibertat de vot, interessos… Mai em podré enfadar amb ells per això, com a molt m’enfadaré amb mi mateix per no haver-me fet entendre prou en les discussions.

Aquests dos punts per mi són essencials, fan que PIRATA.CAT ja sigui perfecte als meus ulls… i si no en teniu prou, fixeu-vos en alguns efectes col·laterals del funcionament intern de PIRATA.CAT:

PIRATA.CAT és el primer partit (virtualment) incorruptible per definició: els nostres representants no tenen poder de decisió i per tant no es pot guanyar res influint-los. De fet un suborn a PIRATA.CAT seria molt car, ja que hauria de satisfer a tots els seus afiliats.

En tots els aspectes votar PIRATA.CAT és votar-te a tu mateix. De fet el meu eslògan per la campanya seria “VOTA’T”, i curiosament no estaria mentint.

Carles F. Julià

10 respostes a “Perquè he votat PIRATA.CAT”

  1. Rick on

    Excel.lent. Fa dies que tinc al draft un correu que li vull enviar als meus contactes i mai no trobo l’equilibri. Reenviaré el teu text, citat, per suposat.

    Endavant pirates!

    Respon

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)